Ιερώνυμος σε Κικίλια: Η εκκλησία θα υποστηρίξει- Μακάρι να μπορούσα να εμβολιαστώ πρώτος

Τρίτη, 22 Δεκεμβρίου 2020 14:02
UPD:14:54
INTIME NEWS/ Δελτίο τύπου / POOL
A- A A+

Στο πλαίσιο της εθνικής εκστρατείας εμβολιασμού, ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας επισκέφθηκε σήμερα το πρωί τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμο.

Μετά το πέρας της συναντήσεως, ο Β. Κικίλιας ευχαρίστησε τον Μακαριώτατο που τον υποδέχτηκε σήμερα στην Ιερά Αρχιεπισκοπή, ευχήθηκε υγεία, ευημερία και ζήτησε αυτές τις Άγιες μέρες από τον Αρχιεπίσκοπο και την Εκκλησία της Ελλάδος να συμπαρασταθούν στην οργανωμένη Πολιτεία, συμβάλλοντας στην προσπάθεια η οποία γίνεται έτσι ώστε να μπορέσουν να εμβολιαστούν οι πολίτες. 

«Το αγαθό της Υγείας, της Δημόσιας Υγείας, η αξία της ανθρώπινης ζωής, αυτές τις μέρες της αγάπης και αλληλεγγύης των Χριστουγέννων, τις ιερές και άγιες αυτές μέρες, είναι ακόμα πιο σημαντικό να το τονίζουμε και να το δείχνουμε με πράξεις», τόνισε ο κ. Κικίλιας. 

«Σας ευχόμαστε να είστε καλά, ελπίζουμε ότι αυτές τις άγιες μέρες θα δείξουμε όλοι με θέρμη την αγάπη ο ένας για τον άλλον, θα προστατεύσουμε ο ένας τον άλλον από αυτόν τον πολύ επικίνδυνο ιό.
Η Επιχείρηση «Ελευθερία» ακριβώς σε αυτό αποσκοπεί: στο να μπορέσουμε να ξαναπάρουμε σιγά-σιγά τις ζωές μας πίσω», πρόσθεσε. 

Από την πλευρά του ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος, εξέφρασε τη χαρά του για τη σημερινή συνάντηση με τον υπουργό Υγείας, «τον αγαπητό μας κύριο Βασίλη Κικίλια»,  όπως τον αποκάλεσε, «διότι μου έδωσε κατ’ αρχήν την ευκαιρία και λόγω της δικής μου περιπέτειας και της περιποιήσεως στο Νοσοκομείο ‘Ευαγγελισμός’, να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ στο Υπουργείο, στην Πολιτεία μας». 

«Ένα μεγάλο ευχαριστώ προς το διοικητικό, ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό και, κυρίως, να του εκφράσω όχι μόνο ευχαριστίες και θερμά συγχαρητήρια προς τις αδελφές νοσοκόμες, στο προσωπικό αυτό, που όπως έγραψα και το πιστεύω, είναι λειτουργοί της αγαθοεργίας. Πέρα λοιπόν από τις ευχαριστίες, συζητήσαμε για την πορεία και τα προβλήματα που αντιμετωπίζει όχι μόνο η Ελλάδα, αλλά και όλος ο πλανήτης και μιλήσαμε για τις δυνατότητες να συνεργαστούμε, ώστε αυτό το κακό να σμικρυνθεί όσο μπορούμε περισσότερο», σημείωσε ο Αρχιεπίσκοπος. 

Ο εμβολιασμός, συνέχισε, είναι ένα από τα μέσα αυτά. «Δε θα μπορούσε νομίζω, είναι η προσωπική μου άποψη, αλλά πιστεύω και η πλειοψηφία της Ιεραρχίας και οι κληρικοί μας, να μην υποστηρίξει αυτή τη στιγμή την ανάγκη να συνεργαστούμε με την Πολιτεία για τον εμβολιασμό των ανθρώπων. Λόγω της περιπέτειάς μου, της δοκιμασίας μου, παρόλο που θα ήθελα να είμαι κι εγώ από τους πρώτους που θα έκαναν το εμβόλιο, δεν μου το επιτρέπουν οι γιατροί μου, αλλά λίγο αργότερα», ανέφερε. 

Ο Αρχιεπίσκοπος επεσήμανε ότι «Αυτή τη μέρα, το ξεκίνημα, που είναι και ένας συμβολισμός, δεν θα ήθελα η Εκκλησία να μην είναι παρούσα. Γι’ αυτό, κάποιος από τους Αρχιερείς μας θα είναι. Πιστεύω ότι και αυτού είναι ίδιες οι θέσεις ως προς τον εμβολιασμό του πληθυσμού. Δεν ξέρω ποιος θα είναι, αλλά πιστεύω ότι στις 27 του μηνός θα είμαστε κι εμείς εκεί». 

«Αυτή η κίνηση εκδηλώνει τη συμπαράσταση σε αυτή την προσπάθεια που γίνεται όχι μόνο στην Ελλάδα, σε όλο τον κόσμο.
Ευχόμαστε στον υπουργό, και μέσω του υπουργού στην Πολιτεία μας, να έχουμε καλά αποτελέσματα, ώστε του χρόνου να γιορτάσουμε διαφορετικά τις μεγάλες ημέρες. Ευχαριστώ πάρα πολύ», κατέληξε ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος. 

 

Προτεινόμενα για εσάς

Δημοφιλή