Ν. Παππάς: Ο κ. Μητσοτάκης πριμοδοτεί την «αγορά» πτυχίων από κολέγια αμφιβόλου επάρκειας

Δευτέρα, 21 Δεκεμβρίου 2020 14:42
UPD:14:45
INTIME NEWS/ΤΖΑΜΑΡΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ
A- A A+

«Ο κ. Μητσοτάκης αντισυνταγματικά και προκλητικά, ‘σκίζει’ τα πτυχία μηχανικών, γεωτεχνικών, οικονομολόγων. Πριμοδοτεί την ‘αγορά’ πτυχίων από κολέγια», δηλώνει σε ανακοίνωσή του ο τομεάρχης Υποδομών και Μεταφορών της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία και βουλευτής Νότιου Τομέα Β’ Αθηνών, Νίκος Παππάς, για τη ρύθμιση της κυβέρνησης για τους αποφοίτους κολεγίων και τα Επιμελητήρια.

Ο κ. Παππάς, προσθέτει ότι ο κ. Μητσοτάκης απαξιώνει το επιστημονικό προσωπικό της χώρας, καθώς πριμοδοτεί την «αγορά» πτυχίων από κολέγια αμφιβόλου επιστημονικής επάρκειας. «Βάζει -από το παράθυρο- στο ΤΕΕ, το ΓΕΩΤΕΕ, το ΟΕΕ και άλλα επιμελητήρια χιλιάδες αποφοίτους κολλεγίων. Χωρίς να έχουν τα τυπικά και ουσιαστικά προσόντα. Και παραχωρώντας τους επαγγελματικά δικαιώματα ισοδύναμα με αυτά των αποφοίτων πανεπιστημίων», σημειώνει ο κ. Παππάς. 

Η κυβέρνηση διακινδυνεύει, έτσι, το δημόσιο συμφέρον και άλλα θέματα σε δραστηριότητες, όπως τα τεχνικά έργα και η άσκηση οικονομοτεχνικών επαγγελμάτων, υποστηρίζει ο κ. Παππάς, «Εξόφθαλμα, εξυπηρετεί συμφέροντα. Αποτελειώνοντας τη ‘μεσαία τάξη’, που τόσο υποφέρει από τις επιπτώσεις της πανδημίας και της κυβερνητικής αδράνειας, αναφέρει. 

«Στεκόμαστε απέναντι στις αντισυνταγματικές ρυθμίσεις της κυβέρνησης. Στηρίζουμε το ΤΕΕ, το ΓΕΩΤΕΕ, το ΟΕΕ, τους ανθρώπους της αγοράς, στον δίκαιο αγώνα τους», καταλήγει στην ανακοίνωσή του ο Νίκος Παππάς. 

 

 

Προτεινόμενα για εσάς

Δημοφιλή