Βουλή- Κεγκέρογλου προς ΥΠΟΙΚ: Υπάρχει εγκεκριμένο επιχειρησιακό σχέδιο για τα ΕΑΣ;

Τετάρτη, 09 Δεκεμβρίου 2020 09:52
UPD:09:53
EUROKINISSI/ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ
A- A A+

Ερωτήματα που αφορούν στα Ελληνικά Αμυντικά Συστήματα (ΕΑΣ), απηύθυνε προς τον υπουργό Οικονομικών χθες στην ολομέλεια της βουλής, ο βουλευτής και γραμματέας της κοινοβουλευτικής ομάδας του Κινήματος Αλλαγής, Βασίλης Κεγκέρογλου, στο πλαίσιο συζήτησης σχετικής επίκαιρης ερώτησης. 

Ο κ. Κεγκέρογλου ανέφερε ότι υπάρχουν τεράστια προβλήματα όσον αφορά τα ΕΑΣ, αν και έχει κατατεθεί πληθώρα ερωτήσεων, που σχετίζονται με την έλλειψη στρατηγικού σχεδίου και τη βιωσιμότητα της εταιρείας, η αντιμετώπιση των οποίων εκκρεμή μεγάλο χρονικό διάστημα και ως εκ τούτου συμβάλλουν στην απαξίωση της μοναδικής στη χώρα μας βιομηχανία παραγωγής πυρομαχικών και όπλων.

Ειδικότερα, ο Βασίλης Κεγκέρογλου, στην ομιλία του έθιξε τα σημαντικότερα κατά τη γνώμη του εκ των προβλημάτων της εταιρείας, απευθυνόμενος προς τον υπουργό, αναφορικά με την κακή οικονομική κατάσταση της εταιρείας, ην οικονομική ρευστότητα και τη συνεχιζόμενη ελλειμματική λειτουργία και τους παράγοντες που συμβάλλουν σ’ αυτήν. Ενώ απηύθυνε ερωτήσεις προς τον υπουργό Οικονομικών αναφορικά, μεταξύ άλλων, με τα ακόλουθα: 

Υπαρξη εγκεκριμένου επιχειρησιακού σχεδίου. 

Πρόταση επίλυσης της αρνητικής ρευστότητας και κεφαλαιακής ενίσχυσης, πρόθεση απόδοσης των εισπράξεων από το ΙΡΑΚ, πρόθεση εξαίρεσης κατάθεσης εγγυητικής επιστολής προς το τελωνείο από τρίτες χώρες, πρόθεση μετατροπής της εταιρείας σε στρατιωτικό εργοστάσιο, πρόθεση εκποίησης της εταιρείας, στήριξη της Διοίκησης της εταιρείας, υπογραφή συλλογικών συμβάσεων εργασίας, σχεδιασμό χορήγησης του επιδόματος επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας, αποκατάσταση αδικίας με την επαναπρόσληψη και των υπολοίπων 3 από τους 9 απολυμένους.

Ο κ. Κεγκέρογλου τονίζει σε ανακοίνωσή του ότι ο υπουργός Οικονομικών αντιμετώπισε λογιστικά το όλο θέμα, χωρίς ίχνος επιχειρησιακού σχεδιασμού και διάθεση ουσιαστικής συνδρομής στη στήριξη και εξυγίανση της εταιρείας, αλλά ούτε και χωρίς ουσιαστικό ενδιαφέρον στην επίλυση των προβλημάτων των εργαζομένων της.

Τέλος, ο Βασίλης Κεγκέρογλου, πρότεινε ότι η υπόψη εταιρεία, στο γενικότερο πλαίσιο αντιμετώπισης της αμυντικής βιομηχανίας της χώρας, πρέπει να αντιμετωπισθεί ορθολογιστικά, με σχεδιασμό για να συμβάλλει στην οικονομία και ανάπτυξη της χώρας, ως μοχλός βελτίωσης της εθνικής ισχύος.

Το Κίνημα Αλλαγής, διαβεβαιώνει ότι θα είναι συνεχώς κοντά στη διοίκηση και τους εργαζόμενους των ΕΑΣ, θα παρακολουθεί τις εξελίξεις, μέχρι την οριστική επίλυση των προβλημάτων τους, ώστε να οδηγηθούμε, όπως υποστηρίζει, στη στήριξη και εξυγίανση της εταιρείας, έχοντας καταθέσει πρόταση ανάπτυξης της εγχώριας αμυντικής βιομηχανίας, στηρίζοντας παράλληλα τόσο την ανάπτυξη και την οικονομία της χώρας, αλλά καλύπτοντας στο μέτρο του δυνατού τις επιχειρησιακές ανάγκες των Ενόπλων Δυνάμεων της χώρας μας στο πλαίσιο μεγιστοποίησης της μαχητικής ικανότητάς τους.

 

 

Προτεινόμενα για εσάς

Δημοφιλή