Ν. Φίλης: Έκοψαν το ρεύμα σε οικογένεια με τρία παιδιά

Σάββατο, 05 Δεκεμβρίου 2020 17:29
INTIME NEWS/ΜΠΑΛΤΑΣ ΚΩΣΤΑΣ
A- A A+

Ανακοίνωση του πρώην υπουργού Παιδείας Νίκου Φίλη για τα  τρία νέα «κατορθώματα» του αρμόδιου υπουργείου  όπως κατεγράφησαν τις τελευταίες 24 ώρες, εξέδωσε ο ΣΥΡΙΖΑ.

Σύμφωνα με τις καταγγελίες Φίλη, το τελευταίο 24ωρο συνέβησαν τα εξής: 

«-αναιτιολόγητη απόλυση καθηγήτριας από ιδιωτικό σχολείο μετά από προϋπηρεσία 15 ετών, «χάρη» στην πρόσφατη νομοθέτηση απόλυτης εργοδοτικής ασυδοσίας στην ιδιωτική εκπαίδευση. «Ασήμαντη» λεπτομέρεια: η καθηγήτρια είχε μόλις επιστρέψει στα διδακτικά της καθήκοντα μετά από άδεια μητρότητας.

- διακοπή ρεύματος σε οικογένεια με τρία παιδιά στο Κέντρο της Αθήνας με αποτέλεσμα, πέραν των υπολοίπων, να μείνουν αυτά εκτός τηλεκπαίδευσης. Αλήθεια, προβλέπεται διακοπή της μάθησης ως ποινή για απλήρωτο λογαριασμό ρεύματος; Πέρασε από το μυαλό των αρίστων (αλλά και ευπόρων...) να μη σβήνει η ΔΕΗ φώτα και υπολογιστές σε οικογένειες με μαθητές, που εν μέσω πανδημίας, απολύσεων, κλειστών μαγαζιών κλπ. δεν μπορούν να αντεπεξέλθουν στην τακτική πληρωμή λογαριασμών;

-σε σχολεία της Αθήνας διενεργείται έρανος από μαθητές για την προμήθεια ηλεκτρονικών υπολογιστών σε παιδιά που δεν διαθέτουν τα μέσα για να παρακολουθήσουν ομαλά την εξ αποστάσεως εκπαίδευση. Την ίδια στιγμή, οι γονείς απευθύνονται άσκοπα -το έγραψα ξανά τις προάλλες- στους διευθυντές των σχολείων για να παραλάβουν... ταμπλέτες, αυτές που στέλνει (δήθεν) η κυβέρνηση, για να καλύψει τις ανάγκες! Ομολογώ ότι κάτι φωτογραφίες κουτιών που δημοσίευσε το υπουργείο πρόσφατα ήταν πολύ όμορφες... Τα πραγματικά μηχανήματα όμως δεν καλύπτουν ούτε απειροελάχιστο κλάσμα των αναγκών. Κι αυτό ενώ η τηλεκπαίδευση φοβάμαι ότι θα συνεχιστεί για καιρό.

Να αναμένουμε ότι κάποια στιγμή θα αναληφθούν οι πολιτικές ευθύνες για τα διαρκή κατορθώματα ή μάλλον ζητάμε πολλά καταλήγει η ανακοίνωση.

 

     

Προτεινόμενα για εσάς

Δημοφιλή