Ισραήλ: Σύμβαση με την Moderna για 4 εκατ. εμβόλια επιπλέον

Παρασκευή, 04 Δεκεμβρίου 2020 16:40
UPD:16:41
via REUTERS/MODERNA
A- A A+

Η Moderna δήλωσε την Παρασκευή ότι επέκτεινε τη σύμβασή της με το ισραηλινό υπουργείο Υγείας για την προμήθεια επιπλέον 4 εκατομμυρίων δόσεων του υποψηφίου εμβολίου για τον COVID-19.

Το Ισραήλ έχει πλέον εξασφαλίσει πρόσβαση σε 6 εκατομμύρια δόσεις του mRNA-1273 της Moderna, που βρίσκεται υπό εξέταση στη χώρα.

Οι οικονομικοί όροι και τα χρονοδιαγράμματα παράδοσης που σχετίζονται με τη συμφωνία δεν αποκαλύφθηκαν.

Τον Ιούνιο, το Ισραήλ υπέγραψε συμφωνία με τη Moderna για το εμβόλιό της για την προστασία του λαού του από τον νέο κορωνοϊό. Η χώρα, με πληθυσμό 9 εκατομμυρίων, έχει καταγράψει 339.942 περιστατικά και 2.890 θανάτους, σύμφωνα με το Reuters.

Έχει επίσης καταλήξει σε συμφωνία με την AstraZeneca για να λάβει περίπου 10 εκατομμύρια δόσεις του πειραματικού εμβολίου COVID-19.

Η Moderna δήλωσε ότι συνεχίζει να αυξάνει την παγκόσμια παραγωγή της για να αυξήσει την παράδοση κατά περίπου 500 εκατομμύρια δόσεις ετησίως και πιθανώς έως 1 δισεκατομμύριο δόσεις ετησίως, ξεκινώντας από το 2021.

Η εταιρεία υπέβαλε αίτηση για άδεια χρήσης έκτακτης ανάγκης στις Ηνωμένες Πολιτείες και την Ε.Ε. μετά από πλήρη αποτελέσματα από μια μελέτη στα τέλη του σταδίου που έδειξε ότι το εμβόλιο ήταν 94,1% αποτελεσματικό χωρίς σοβαρές ανησυχίες για την ασφάλειά του.

naftemporiki.gr με πληροφορίες από το Reuters.

Προτεινόμενα για εσάς

Δημοφιλή