Κορωνοϊός: Η Μαδρίτη οργανώνεται για τα Χριστούγεννα

Απαγόρευση κυκλοφορίας τα μεσάνυχτα και συνεστιάσεις έως 10 άτομα τις παραμονές των γιορτών
Τετάρτη, 25 Νοεμβρίου 2020 13:12
UPD:13:16
REUTERS/SERGIO PEREZ
A- A A+

Ένας μήνας μένει για τα Χριστούγεννα και η Μαδρίτη οργανώνεται εν όψει των διακοπών. Η Κοινότητα της Μαδρίτης θα προτείνει στο Υπουργείο Υγείας να ορίσει τις οικογενειακές και κοινωνικές συγκεντρώσεις σε 10 άτομα από τρεις διαφορετικές ομάδες συγκατοίκων στις 24, 25 και 31 Δεκεμβρίου και 1 και 6 Ιανουαρίου, και να καθυστερήσει την απαγόρευση της κυκλοφορίας για τη 1.30 την παραμονή των Χριστουγέννων και την παραμονή της Πρωτοχρονιάς.

Πρόκειται για δύο από τις κύριες προτάσεις της Γενικής Διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας της Κοινότητας της Μαδρίτης έναντι του Covid-19 για τον εορτασμό των Χριστουγέννων, και οι οποίες έχουν αποσταλεί στο Υπουργείο Υγεία για συζήτηση στο Διακρατικό Συμβούλιο του Εθνικού Συστήματος Υγείας.

Σε αυτήν τη συνάντηση, η κυβέρνηση και οι αυτόνομες κοινότητες θα διαπραγματευτούν τα μέτρα κατά του κορωνοϊού που θα εφαρμοστούν κατά τη διάρκεια των διακοπών των Χριστουγέννων, αν και την Τρίτη, ο Σάντσεθ μίλησε για ένα σχέδιο μέτρων του με το οποίο συνέστησε τον περιορισμό των συναντήσεων σε έξι άτομα. Παράλληλα συμβούλεψε τον περιορισμό της νυχτερινής κινητικότητας από τη 1 έως τις 6 το πρωί σε καθορισμένες ημέρες, όπως την παραμονή των Χριστουγέννων και την παραμονή της Πρωτοχρονιάς και να μην πραγματοποιηθεί η παρέλαση των Τριών Μάγων (σ.σ. το βράδυ της 5ης προς 6η Ιανουαρίου κάθε έτους).

Νυχτερινή απαγόρευση κυκλοφορίας τις παραμονές Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς

Η Κοινότητα της Μαδρίτης προτείνει τη μείωση της απαγόρευσης της νύχτας μόνο την παραμονή των Χριστουγέννων και την παραμονή της Πρωτοχρονιάς, από τις 12 το βράδυ μέχρι τις 6 το πρωί. Παρόλο που θα προτείνει την επέκταση των οικογενειακών και κοινωνικών συγκεντρώσεων σε τρεις ομάδες κατ 'ανώτατο όριο συγκατοίκων χωρίς να ξεπερνούν τα 10 άτομα για τις 24, 25 και 31 Δεκεμβρίου και την 1η και 6η Ιανουαρίου, τις υπόλοιπες μέρες προτείνει τη διατήρηση του τρέχοντος ορίου, που έχει οριστεί σε έξι άτομα, «διατηρώντας πάντα μέτρα πρόληψης».

Πρόνοια για όσους έχουν αναπτύξει αντισώματα στον κορωνοϊό

Επιπλέον, η Κοινότητα της Μαδρίτης προτείνει να επιτρέπεται η έξοδος  των κατοίκων του κέντρου για βοήθεια σε ηλικιωμένους και άτομα με αναπηρία, στους οποίους έχουν ανιχνευτεί αντισώματα για τον κορωνοϊό τους τελευταίους έξι μήνες ή που είχαν θετικό PCR τους τελευταίους τρεις μήνες.

Όσοι δεν έχουν αναπτύξει αντισώματα και δεν έχουν περάσει τον κορωνοϊό, θα μπορούσαν επίσης να εγκαταλείψουν το κέντρο με την προϋπόθεση ότι θα παραμείνουν απομονωμένοι κατά την επιστροφή τους και θα υποβληθούν σε διαγνωστικό τεστ. Για τους κατοίκους που "δεν είναι σε θέση να φύγουν" από τα σπίτια τους, η Κοινότητα της Μαδρίτης προτείνει τη διευκόλυνση της τηλεματικής επικοινωνίας με τις οικογένειές τους τα Χριστούγεννα.

naftemporiki.gr με πληροφορίες από την El País και το RTVE.

Προτεινόμενα για εσάς

Δημοφιλή