Ν. Χαρδαλιάς: Από τα επιδημιολογικά δεδομένα και τους ειδικούς θα κριθεί άρση του lockdown

Δευτέρα, 23 Νοεμβρίου 2020 18:33
UPD:20:12
INTIME NEWS/ΖΑΧΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ
A- A A+

Τις τελευταίες μέρες γίνεται λόγος για το πότε και πώς θα γίνει η άρση του lockdown, παρατήρησε στην εισαγωγική τοποθέτησή του ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς, κατά την ενημέρωση στο υπουργείο Υγείας. 

Όπως τόνισε σχετικά, ξεκάθαρο είναι πως η απόφαση της κυβέρνησης θα βασιστεί αποκλειστικά και μόνο στα επιδημιολογικά δεδομένα και στις εισηγήσεις των ειδικών - σε κάθε περίπτωση, τα στοιχεία αξιολογούνται καθημερινά, είπε.

Ο κ. Χαρδαλιάς δήλωσε πως αναγνωρίζει τη γενική προσδοκία να ανοίξει η αγορά καθώς οι γιορτές πλησιάζουν, υπογράμμισε ωστόσο πως «το διακύβευμα είναι η υγεία όλων, η προστασία από αυτή την ύπουλη απειλή, που δεν ξεχωρίζει πλέον ηλικίες».

Παράλληλα, επισήμανε πως ο αριθμός των θυμάτων υπενθυμίζει πως η εφαρμογή των μέτρων είναι το απόλυτο στοίχημα για όλους.

Σύμφωνα με τον υφυπουργό, η τρέχουσα επιδημιολογική εικόνα δείχνει μια «σχετική σταθεροποίηση». Ήδη κάποιες περιοχές εμφανίζουν σημάδια βελτίωσης, αντιθέτως αλλού, κυρίως στη Βόρεια Ελλάδα, τα αποτελέσματα δεν είναι τα αναμενόμενα.

Η πιστή εφαρμογή των μέτρων επηρεάζει τη λειτουργία των ΜΕΘ, το σύστημα Υγείας συνολικά, συνέχισε, επαναλαμβάνοντας πως μια μικρή μειοψηφία επιδεικνύει πιο χαλαρή συμπεριφορά. Ο κ. Χαρδαλιάς ευχαρίστησε τη συντριπτική πλειονότητα των πολιτών, που εφαρμόζουν πιστά τα υγειονομικά μέτρα και μένουν σπίτι τους.

Προτεινόμενα για εσάς

Δημοφιλή