ΣΥΡΙΖΑ: Η διαρκής καταδίκη του φασισμού, μονόδρομος στην υπεράσπιση των αδυνάτων

Δευτέρα, 09 Νοεμβρίου 2020 14:30
UPD:14:33
INTIME NEWS/ΚΑΠΑΝΤΑΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ
A- A A+

«Η Διεθνής Ημέρα κατά του φασισμού και αντισημιτισμού θυμίζει κάθε χρόνο σε όλο τον κόσμο το πογκρόμ που εξαπέλυσαν οι ναζί στη Γερμανία κατά των Εβραίων, τη γνωστή και ως Νύχτα των Κρυστάλλων, το 1938», τονίζει σε ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ. 

«Θα τιμούμε για πάντα τα θύματα του Ολοκαυτώματος σε μία από τις πιο μαύρες περιόδους της ιστορίας της ανθρωπότητας», συμπληρώνει. 

«Φέτος στην Ελλάδα καταδικάστηκε η ναζιστική εγκληματική οργάνωση Χρυσή Αυγή, σε μια δίκη που χαρακτηρίστηκε από τον διεθνή Τύπο ως η σημαντικότερη δίκη κατά των ναζί μετά από αυτή της Νυρεμβέργης», αναφέρει. 

«Κι αυτό μας θυμίζει ότι ο αγώνας ενάντια στον εκφασισμό της κοινωνίας θα πρέπει να είναι αδιάκοπος. Δεν μπορεί να γίνεται ανεκτή καμία συμπόρευση με ναζιστικές ομάδες και συμπεριφορές από κανέναν», τονίζει. 

«Η διαρκής ευθεία καταδίκη του φασισμού, του αντισημιτισμού και της ξενοφοβίας αποτελεί τον μόνο δρόμο στην υπεράσπιση των αδυνάτων, των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, της Δημοκρατίας και του κράτους δικαίου», καταλήγει στην ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.  

Προτεινόμενα για εσάς

Δημοφιλή