Χ. Κεφαλίδου: Άλλη μια φορά ανέτοιμο το υπουργείο Παιδείας

Δευτέρα, 09 Νοεμβρίου 2020 12:33
UPD:12:34
Eurokinissi/ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ
A- A A+

Τα προβλήματα που σημειώθηκαν σήμερα κατά την πρώτη μέρα της υποχρεωτικής τηλεκπαίδευσης στα γυμνάσια και λύκεια της χώρας σχολιάζει σε δήλωσή της η υπεύθυνης ΚΤΕ Παιδείας του Κινήματος Αλλαγής Χαρά Κεφαλίδου. 

«Πρώτη ημέρα λειτουργίας του Webex και το σύστημα κατέρρευσε μέσα στις δυο πρώτες ώρες λειτουργίας του. Οι κατά καιρούς διαβεβαιώσεις ετοιμότητας ‘πήγαν περίπατο’ από την πρώτη στιγμή! Πού είναι η αξιοπιστία που παρείχε η σύμβαση με την εταιρεία CISCO; Πού είναι η ίδια η σύμβαση που ουδέποτε ήρθε στη Βουλή αν και είχε ζητηθεί από όλα τα κόμματα», αναρωτιέται η κ. Κεφαλίδου. 

«Από τον περασμένο Μάρτιο το Υπουργείο όφειλε να γνωρίζει τις δυνατότητες και τις αντοχές του συστήματος. Όφειλε να έχει αξιοποιήσει υπάρχουσες μελέτες στα συρτάρια των αρμόδιων για την αναβάθμιση των υποδομών των σχολικών μονάδων», αναφέρει και συνεχίζει ερμηνεύοντας τα προβλήματα ως «τρανταχτή απόδειξη της πλήρους ανετοιμότητας της ηγεσίας του υπουργείου Παιδείας να αντιμετωπίσει τα φλέγοντα ζητήματα στην εκπαίδευση»

«Η εξ αποστάσεως από εδώ και πέρα θα αποτελέσει την κύρια μορφή εκπαίδευσης. Πρέπει όλοι, και κυρίως η Κυβέρνηση, να σταθούμε στο ύψος των δύσκολων περιστάσεων που επιβάλλει η πανδημία. Επιτέλους αναζητείται σοβαρότητα από σοβαροφάνεια έχουμε πλεόνασμα!», κατέληξε, 

Προτεινόμενα για εσάς

Δημοφιλή