Πρόσληψη 300 μόνιμων γιατρών σε ΜΕΘ τη Δευτέρα ανήγγειλε ο Κικίλιας

Πέμπτη, 05 Νοεμβρίου 2020 21:26
UPD:06/11/2020 00:04
INTIME NEWS/ΚΑΠΑΝΤΑΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ
A- A A+

'Άμεση πρόσληψη, από Δ 300 μονίμων ιατρών σε ΜΕΘ - αλλά και επέκταση της δυνατότητας αναγκαστικής διάθεσης  ιδιωτικών κλινικών, θεραπευτηρίων έναντι αποζημίωσης προβλέπει τροπολογία που κατέθεσε στη Βουλή ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας.

Οι γιατροί -εκ των οποίων οι 100 είναι επιλαχόντες - θα ενταχθούν αμέσως στο ΕΣΥ, ενώ θα επεκταθεί η δυνατότητα σε όσους ειδικευόμενους το επιθυμούν να υπηρετήσουν το σύστημα ,με προσμέτρηση χρόνου. 

Για όσους  βρίσκονται κοντά στη συνταξιοδότηση, υπάρχει η δυνατότητα να επεκταθεί η σχέση εργασίας τους για άλλους έξι μήνες, ενώ για τους ιδιώτες προβλέπεται η δυνατότητα να ενταχθούν στο ΕΣΥ με ειδική σχέση εργασίας και αποζημίωση. Σύμφωνα με το νοσμοσχέδιο, 

Στην ομιλία του ο κ.Κικίλιας αναφέρθηκε στην προσπάθεια της κυβέρνησης να αντιμετωπίσει την πανδημία με το μικρότερο δυνατόν κόστος. 

« Η ελληνική Κυβέρνηση έχει κάνει μία συγκλονιστική προσπάθεια όλους αυτούς τους μήνες, προκειμένου να ενισχύσει το Εθνικό Σύστημα Υγείας εν κινήσει. Μία προσπάθεια η οποία έχει φέρει μετρήσιμα αποτελέσματα: διπλασιασμό των κλινών ΜΕΘ, 7.000 υγειονομικούς στο Εθνικό Σύστημα Υγείας, πάνω από 30.000 τεστ την ημέρα, PCR και rapid, και προφανώς οι ανάγκες μόνιμα αυξάνονται» είπε ο κ. Κικίλιας..«Αυτή τη στιγμή νοσηλεύουμε τριπλάσιο αριθμό συμπολιτών μας σε απλές κλίνες COVID. Αυξάνονται οι διασωληνωμένοι και γίνεται μία τεράστια μάχη από γιατρούς, νοσηλευτές, λοιπό προσωπικό και επιστήμονες, για να στηριχθεί και να μείνει όρθια και η χώρα και το Εθνικό Σύστημα Υγείας και να μην μείνει κανένας συμπολίτης μας απροστάτευτος» σημείωσε επίσης.

«Η  προσπάθεια αυτή την οποία κάνουμε είναι μια προσπάθεια η οποία αφορά και εμπεριέχει όλους τους πολίτες, όλα τα κόμματα, όλους τους βουλευτές, όλους τους επιστήμονες, όλους τους γιατρούς, όλο το δυναμικό της χώρας.

Επαναλαμβάνω, ζούμε πρωτόγνωρες στιγμές. Είμαι πεπεισμένος ότι παλεύοντας, προσπαθώντας και αγωνιζόμενοι όλοι μαζί θα τα καταφέρουμε». κατέληξε

Αντιδράσεις

 Γιατί σήμερα και όχι προ μηνών; Αυτό είναι το αμείλικτο ερώτημα των πολιτών και των γιατρών για την διαχείριση της πανδημίας από την κυβέρνησή σας, αντείπε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Γιάννης Ραγκούσης: Η ιστορία θα γράψει για εσάς κε Κικίλια ό,τι και η τροπολογία σας: ότι είστε πολιτικά "εκπρόθεσμοι". Έντονη κριτική άσκησε και η κοινοβουλευτική εκπρόσωπος του Κινήματος Αλλαγής, Ευαγγελία Λιακούλη, σύμφωνα με την οποία η κυβέρνηση δεν λέει την αλήθεια, όταν και οι νέες ΜΕΘ στον "Ευαγγελισμό" δεν είναι δικό της έργο, αλλά δωρεά της Βουλής. Οι ΜΕΘ που λέτε ότι στελεχώνετε, έπρεπε να είναι στελεχωμένες από καιρό, "και μην περιμένετε να αγκαλιάσουμε τις ανακοινώσεις σας σαν να είναι στην ώρα τους.." είπε η κα Λιακούλη.

    Απαντώντας στον κ. Ραγκούση που μίλησε για γιγαντιαία ευθύνη της κυβέρνησης για το ότι η χώρα μπαίνει σε μια μεγάλη τραγωδία, ο υπουργός Υγείας ζήτησε από την αντιπολίτευση να σεβαστεί το έργο της Πολιτείας και των γιατρών που έχουν σώσει πάρα πολλές ζωές. "Καλό είναι να μάθετε ότι σε καιρούς κρίσης πάμε όλοι μαζί" είπε ο κ. Κικίλιας, που επέκρινε τους λίγους - όπως είπε - που μένουν στη γωνία, μίζεροι και μεψίμοιροι για τα "ψηφαλάκια". 

Τέλος για την κριτική, ότι ήταν συνειδητή επιλογή της κυβέρνησης να αφήσει το ΕΣΥ στην τύχη του, είπε ότι προσλήψεις επτά χιλιάδων στελεχών νοσηλευτικού προσωπικού, δημιουργία εκατοντάδων νέων ΜΕΘ με στόχο τις 1.200 και προμήθεια μηχανημάτων κλπ, που έγιναν το τελευταίο διάστημα, "δεν έχει ξαναδεί το ΕΣΥ τα τελευταία χρόνια"

Προτεινόμενα για εσάς

Δημοφιλή