Θεσσαλονίκη-Σέρρες: Οι 6 κωδικοί για τις μετακινήσεις με SMS

Τρίτη, 03 Νοεμβρίου 2020 21:26
UPD:21:33
A- A A+

Επιστροφή στο... «13033» για τους κατοίκους Θεσσαλονίκης και Σερρων που θα πρέπει να αιτιολογούν με SMS τις μετακινήσεις τους για τον μήνα του lockdown. 

Ως γνωστόν η κυκλοφορία  των πολιτών επιτρέπεται για την μετακίνηση από και προς στην εργασία ή κατά τη διάρκεια της εργασίας για την οποία ωστόσο απαιτείται βεβαίωση από τον εργοδότη, από το πληροφοριακό σύστημα ΕΡΓΑΝΗ. Επίσης, για την  μετακίνηση των μαθητών από και προς στο σχολείο παρέχεται αντίστοιχη βεβαίωση  από τον διευθυντή του σχολείου.

Οι κωδικοί που πρέπει να στέλνουν οι πολίτες στο 13033, είναι οι εξης: 

  -SMS με κωδικό 1 αποστέλλεται για μετακίνηση για λόγους υγείας όπως μετάβαση σε φαρμακείο, επίσκεψη στο γιατρό, μετάβαση σε νοσοκομείο ή κέντρο υγείας εφόσον αυτό συνιστάται μετά από σχετική επικοινωνία.

 - SMS με κωδικό 2 αποστέλλεται για μετάβαση σε εν λειτουργία κατάστημα ειδών πρώτης ανάγκης.

 - SMS με κωδικό 3 αποστέλλεται για μετάβαση σε δημόσια υπηρεσία εφόσον δεν είναι δυνατή η ηλεκτρονική ή τηλεφωνική εξυπηρέτηση και μόνο για κατεπείγουσες ανάγκες μετά τον καθορισμό ραντεβού για τον οποίο ο πολίτης ενημερώνεται εγγράφως ή ηλεκτρονικώς . Σε περίπτωση ελέγχου ο πολίτης πρέπει να επιδείξει και την ανώτερο ενημέρωση αλλά και για μετάβαση στην τράπεζα, στο μέτρο που δεν είναι δυνατή η ηλεκτρονική συναλλαγή.

- SMS με κωδικό 4 αποστέλλεται για μετάβαση για παροχή βοήθειας σε ανθρώπους που βρίσκονται σε ανάγκη, για μεταφορά από και προς τον τόπο εργασίας συζύγου ή συγγενούς πρώτου βαθμού, εφόσον υφίσταται σχετική ανάγκη καθώς και για συνοδεία μαθητή στο σχολείο από γονέα ή κηδεμόνα.

 - SMS με κωδικό 5 αποστέλλεται για μετάβαση σε κηδεία υπό τους όρους που προβλέπει ο νόμος ή μετάβαση διαζευγμένων γονέων ή γονέων που τελούν σε διάσταση που είναι αναγκαία για τη διασφάλιση της επικοινωνίας γονέων και τέκνων, σύμφωνα πάντα με τις κείμενες διατάξεις.

 - SMS με κωδικό 6 αποστέλλεται για σωματική άσκηση σε εξωτερικό χώρο ή κίνηση με κατοικίδιο ζώο, ατομικά ή ανά δύο άτομα, υπό την προϋπόθεση τήρησης της αναγκαίας απόστασης του ενάμισι μέτρου και για μετάβαση για σίτιση αδέσποτων ζώων, εφόσον η μετάβαση πραγματοποιείται εντός του δήμου κατοικίας του πολίτη.

 

Προτεινόμενα για εσάς

Δημοφιλή