Ισπανία-Κορωνοϊός: Έλεγχοι της αστυνομίας για την τήρηση των μέτρων

Παρασκευή, 30 Οκτωβρίου 2020 19:56
UPD:19:59
REUTERS/JUAN MEDINA
A- A A+

Οι ισπανικές αστυνομικές αρχές πραγματοποίησαν ελέγχους σήμερα στο αεροδρόμιο και τους σιδηροδρομικούς σταθμούς της Μαδρίτης για να επιβεβαιώσουν ότι κάτοικοι της πρωτεύουσας σέβονται το μέτρο που επέβαλαν οι αρχές σε σχεδόν όλες τις ισπανικές περιφέρειες να κλείσουν τα περιφερειακά τους σύνορα, προκειμένου να περιορίσουν τις μετακινήσεις πριν από το Σαββατοκύριακο της γιορτής των Αγίων Πάντων.

Σήμερα, η Γαλικία  ήταν η τελευταία περιφέρεια που έθεσε σε εφαρμογή το εν λόγω μέτρο στις επτά πιο πυκνοκατοικημένες πόλεις της, απ’ όπου οι κάτοικοι δεν θα μπορούν να φύγουν εκτός κι αν πρόκειται για συγκεκριμένους λόγους, όπως να πάνε για εργασία ή σε γιατρό.

Εκτός από την Εξτρεμαδούρα, που έχει μικρό πληθυσμό, όλες οι κοινότητες της ηπειρωτικής Ισπανίας αποφάσισαν να κλείσουν τα σύνορά τους ή, να απαγορεύσουν την έξοδο από ορισμένες πόλεις τους, με στόχο να περιορίσουν τις μετακινήσεις του πληθυσμού και να φρενάρουν την εξάπλωση του νέου κορονοϊού.

Στις περισσότερες περιπτώσεις το μέτρο θα διαρκέσει τουλάχιστον δύο εβδομάδες, Στη Μαδρίτη, θα εφαρμοστεί, αντιθέτως, αυτό και το επόμενο Σαββατοκύριακο.

Σύμφωνα με τις εικόνες που μεταδίδουν ισπανικά τηλεοπτικά δίκτυα, ομάδες αστυνομικών ελέγχουν τους ταξιδιώτες, που οφείλουν να παρουσιάσουν δικαιολογητικά για τα ταξίδια τους στο αεροδρόμιο Μπαράχας της Μαδρίτης.

Στην Καταλονία, η περιφερειακή αστυνομία έδωσε στη δημοσιότητα εικόνες από τους ελέγχους που διεξήγαγε στις κυριότερες εξόδους της Βαρκελώνης.

naftemporiki.gr με πληροφορίες από ΑΜΠΕ.

Προτεινόμενα για εσάς

Δημοφιλή