«Διάβημα» Γεροβασίλη στον Πρόεδρο της Βουλής -«Ασήμαντη» αποκάλεσε την Θ. Τζάκρη ο Αδ. Γεωργιάδης

Παρασκευή, 30 Οκτωβρίου 2020 16:47
UPD:16:48
Nick Paleologos / SOOC/

 

 

A- A A+

Επιστολή διαμαρτυρίας προς τον Πρόεδρο της Βουλής Κωνσταντίνο Τασούλα έστειλε η Γραμματέας της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ Όλγα  επισημαίνοντας την «απαξιωτική και απρεπή αναφορά του υπουργού Ανάπτυξης & Επενδύσεων Άδωνι Γεωργιάδη στο πρόσωπο της βουλευτού του ΣΥΡΙΖΑ Θεοδώρας Τζάκρη κατά τη σημερινή τοποθέτησή του επί ερώτησης της βουλευτού. 

Η κ. Γεροβασίλη καλεί τον υπουργό να ανακαλέσει και να ζητήσει συγγνώμη από τη βουλευτή, ως οφείλει, ειδάλλως καλεί τον Πρόεδρο να προκαλέσει την παραπομπή του στην Επιτροπή Δεοντολογίας.

Το θέμα της κόντρας αφορούσε την υπόθεση του εργοστασίου της Πίτσος που πάει Τουρκία. Ο υπουργός απαντώντας στην πρώην υπουργό Βιομηχανίας επί ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ  που επέρριψε ευθύνες στην κυβέρνηση γιατί χάθηκε η επένδυση την αποκάλεσε ασήμαντη» και συνέχισε "Αντί να κλαίτε και να λέτε τι θα κάνατε ας ήσασταν στην θέση μου, γιατί εν κάνατε τίποτα όταν ήσασταν στην θέση μου; Γιατί είστε ψεύτρα. Είναι αργά για δάκρυα τώρα, ο λαϊκισμός έχει και κάποια όρια"

Η κ. Τζάκρη κατηγόρησε τον κ. Γεωργιάδη ότι "είναι προσωπικά ο χορηγός του τουρκικού ΑΕΠ".

 

ακολουθεί το πλήρες κείμενο της επιστολής της Όλγάς  Γεροβασίλη :

Αξιότιμε κύριε Πρόεδρε,

 Στη σημερινή τοποθέτησή του στην Ολομέλεια, ο  Υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Σπυρίδων – Άδωνις Γεωργιάδης αναφέρθηκε με τρόπο ανοίκειο και απαξιωτικό στο πρόσωπο της βουλευτού του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ, κας Θεοδώρας Τζάκρη. Συγκεκριμένα, στην τοποθέτησή του επί ερώτησης  της βουλευτού είπε «Α! Ήταν της κυρίας Τζάκρη. Δεν έχει σημασία. Το αφήνω. Η κυρία Τζάκρη είναι ασήμαντη.». 
Το απρεπές και απαξιωτικό ύφος και περιεχόμενο της εν λόγω τοποθέτησης του Υπουργού δε συνάδει με την υποχρέωση για αλληλοσεβασμό μεταξύ των μελών του κοινοβουλίου. Καλούμε τον Υπουργό να ανακαλέσει και να ζητήσει συγγνώμη από τη βουλευτή, ως άλλωστε οφείλει, άλλως καλούμε Εσάς κύριε Πρόεδρε όπως προκαλέσετε την παραπομπή του στην Επιτροπή Δεοντολογίας κατ’ εφαρμογή του άρθρου 2 του Κώδικα Δεοντολογίας και του άρθρου 77 παρ. 4 του ΚτΒ.

  

  

Προτεινόμενα για εσάς

Δημοφιλή