Χάος από τον καταστροφικό σεισμό στο Περού

Πέμπτη, 16 Αυγούστου 2007 16:07
A- A A+

Μεγάλη είναι η καταστροφή από το σεισμό των 7,9 Ρίχτερ στο κεντρικό Περού http://www.naftemporiki.gr/news/static/07/08/16/1398848.htm .

«Έχουμε εκατοντάδες νεκρούς, οι οποίοι κείτονται στους δρόμους, και τραυματίες στα νοσοκομεία. Είναι απερίγραπτο. Η πόλη καταστράφηκε κατά το 70%», δήλωσε σήμερα ο Χουάν Μεντόσα, δήμαρχος της πόλης Πίσκο, νότια της πρωτεύουσας Λίμα, στην περιοχή που επλήγη περισσότερο από το φονικό σεισμό.

«Δεν έχουμε νερό, οι τηλεφωνικές συνδέσεις έχουν κοπεί, τα σπίτια καταρρεύσει, οι εκκλησίες καταστραφεί», πρόσθεσε ο δήμαρχος της πόλης των 130.000 κατοίκων, ζητώντας από την κυβέρνηση άμεση ιατρική βοήθεια.

«Ζητώ από το Θεό από τα βάθη της καρδιάς μου να μην επαναληφθεί ποτέ αυτό το δράμα», τόνισε.

Στο νότιο τμήμα της χώρας, μόνον στην πόλη Ίκα, ο δήμαρχος Μαριάνο Νασιμιέντο εκτιμά τον αριθμό των νεκρών σε 70 και των τραυματιών σε 800.

«Χρειαζόμαστε φάρμακα, σκηνές, τρόφιμα και κάθε είδους βοήθεια που μπορούν να μας προσφέρουν. Εργαζόμαστε ακατάπαυστα, επισκεπτόμαστε τις συνοικίες στις οποίες υπάρχουν θύματα, η βοήθεια της κυβέρνησης είναι πολύ σημαντική», σημείωσε.

Επισήμως, σύμφωνα με προσωρινό απολογισμό, ο σεισμός στο Περού προκάλεσε το θάνατο 337 ανθρώπων και τον τραυματισμό 827.

Προτεινόμενα για εσάς

Δημοφιλή