Η Σαουδική Αραβία καταδικάζει την επίθεση στη Νίκαια

Πέμπτη, 29 Οκτωβρίου 2020 19:16
UPD:19:17
REUTERS/MURAD SEZER
A- A A+

Η Σαουδική Αραβία «καταδικάζει απερίφραστα» την τρομοκρατική επίθεση με μαχαίρι, στην οποία τρεις άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους νωρίτερα σήμερα μέσα στον Καθεδρικό της Νίκαιας, στη νοτιοανατολική Γαλλία.

«Καταδικάζουμε απερίφραστα και καταγγέλλουμε την τρομοκρατική επίθεση που προκάλεσε θανάτους και τραυματισμούς ανθρώπων στη Νίκαια της Γαλλίας, αναφέρει το σαουδαραβικό υπουργείο Εξωτερικών σε μήνυμά του στο Twitter. Το υπουργείο τονίζει πως απορρίπτει όλες τις εξτρεμιστικές ενέργειες που είναι «αντίθετες προς όλες τις θρησκείες, τις πεποιθήσεις και τη λογική».

Η επίθεση στη Νίκαια σημειώθηκε την ίδια ημέρα που ένας φύλακας του γαλλικού προξενείου στη δυτική πόλη Τζέντα, της Σαουδικής Αραβίας, δέχθηκε επίθεση με μαχαίρι.

Ούτε η πρεσβεία ούτε οι σαουδαραβικές αρχές διευκρίνισαν το κίνητρο της επίθεσης, η οποία σημειώθηκε τη στιγμή όπου επικρατεί οργή στη Μέση Ανατολή κατά του Γάλλου προέδρου Εμανουέλ Μακρόν.

Ο Μακρόν υπεραμύνθηκε πρόσφατα των σκίτσων του προφήτη του Ισλάμ Μωάμεθ κατά τη διάρκεια της απότισης εθνικού φόρου τιμής στον Γάλλο καθηγητή Σαμουέλ Πατί, ο οποίος αποκεφαλίστηκε από ισλαμιστή εξτρεμιστή στις 16 Οκτωβρίου. Ο καθηγητής έγινε στόχος επίθεσης γιατί είχε δείξει τα σκίτσα στους μαθητές του στην τάξη την ώρα του μαθήματος για την ελευθερία της έκφρασης. Λίγες μέρες μετά, με την άδεια του Μακρόν, κυβερνητικά κτίρια φωτίστηκαν με σατιρικά σκίτσα του Charlie Hebdo για τον Προφήτη

Η Σαουδική Αραβία δεν σχολίασε τις δηλώσεις του Μακρόν αλλά δήλωσε ότι απορρίπτει κάθε απόπειρα σύνδεσης του Ισλάμ με την «τρομοκρατία».

Πηγές: ΑΜΠΕ, Reuters.

Προτεινόμενα για εσάς

Δημοφιλή