Εξέταση αντιγόνων για την νόσο covid σε 15 λεπτά

Παρασκευή, 30 Οκτωβρίου 2020 12:31
REUTERS/ARND WIEGMANN
A- A A+

Της Ανθής Αγγελοπούλου

Μια εύκολη στη χρήση εξέταση με την ονομασία CLINITEST, η οποία δεν απαιτεί εξειδικευμένο εργαστηριακό προσωπικό ή όργανα και μπορεί να διενεργηθεί σε περιοχές που έχουν ανάγκη  εντοπίζει σε 15 λεπτών τα άτομα που έχουν προσβληθεί, από κορωνοϊό, έτσι ώστε να μπορέσουν να απομονωθούν νωρίτερα και να αποφευχθεί η εξάπλωση της πανδημίας.

Συγκεκριμένα, η ταχεία εξέταση αντιγόνων CLINITEST για τη νόσο COVID-19 μπορεί να γίνει εύκολα από τους επαγγελματίες υγείας   και παρέχει γρήγορα αποτελέσματα χρησιμοποιώντας ρινοφαρυγγικό επίχρισμα. Μόλις συλλεχθεί το δείγμα, o  στυλεός εισάγεται μέσα σε έναν σωλήνα με ειδικό υγρό για την εξαγωγή του μορίου στόχου. Αυτό το υγρό στη συνέχεια διανέμεται πάνω σε μια κασέτα εξέτασης και, μέσα σε 15 λεπτά, υποδεικνύεται με σαφήνεια το θετικό ή αρνητικό αποτέλεσμα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι έχει δείξει μέχρι στιγμής 96,72% ευαισθησία και 99,22% ειδικότητα βάσει μιας κλινικής μελέτης 317 ατόμων. Η μελέτη πραγματοποιήθηκε χρησιμοποιώντας διάφορους χειριστές σε έξι διαφορετικές περιοχές συμπεριλαμβανομένου ενός  νοσοκομείου,  μιας  περιφερειακής κλινικής, μιας πανεπιστημιούπολης και μιας ογκολογικής μονάδας.

Η εξέταση πρόκειται να κυκλοφορήσει σε χώρες με σήμανση CE από τη Siemens Healthineers ενώ, σχεδιάζεται η υποβολή αίτησης στον FDA (Οργανισμός Τροφίμων και Φαρμάκων των Η.Π.Α) για έγκριση επείγουσας χρήσης.

Η Siemens Healthineers σκοπεύει να καλύψει αυτή τη ζήτηση σε  εξετάσεις, όσο εξελίσσεται η πανδημία.

 

Προτεινόμενα για εσάς

Δημοφιλή