Στο κόκκινο από αύριο τα ξημερώματα Ιωάννινα και Σέρρες

Τετάρτη, 28 Οκτωβρίου 2020 18:04
UPD:18:07
Eurokinissi/ΒΑΣΙΛΗΣ ΓΕΡΜΑΝΗΣ

Στιγμιότυπο από το κέντρο της Αθήνας το Σάββατο 1 Αυγούστου 2020. Η ζέστη και η δυσφορία ήρθαν να προστεθούν στα νέα μέτρα που επιβάλλουν οι αρχές για μείωση των κρουσμάτων κορονοϊού στην Αθήνα και την υπόλοιπη χώρα. Η πλειοψηφία των κατοίκψν φορά μάσκα ακόμα και στο δρόμο και όχι μόνο σε κλειστούς χώρους όπως αποφάσισε η κυβέρνηση, έπειτα από την αύξηση των κρουσμάτων που παρατηρείται τις τελευταίες ημέρες. (EUROKINISSI/ΒΑΣΙΛΗΣ ΡΕΠΑΜΠΗΣ)

A- A A+

«Επίπεδο» ανεβαίνουν από αύριο στις 6 το πρωί, η περιφερειακή ενότητα Ιωαννίνων και η περιφερειακή ενότητα των Σερρών καθώς περνούν  από το «πορτοκαλί», το επίπεδο 3 δηλαδή (αυξημένης επιτήρησης), στο «κόκκινο», επίπεδο 4 (αυξημένου κινδύνου)

Η αλλαγή αυτή συνεπάγεται, μεταξύ άλλων,  η υποχρεωτική χρήση μάσκας σε εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους (μάσκα παντού), η απαγόρευση της κυκλοφορίας από τις 12μιση μετά τα μεσάνυχτα μέχρι τις 5 το πρωί, καθώς και η απαγόρευση μετακίνησης εκτός της περιφερειακής ενότητάς τους.

Επίσης, σε επίπεδο συναγερμού ανεβαίνουν οι περιφερειακές ενότητες Νάξου και Ροδόπης, οι οποίες από το «κίτρινο», επίπεδο 2 (Επιτήρησης), περνούν στο «πορτοκαλί», επίπεδο 3 (αυξημένης επιτήρησης). Για τις παραπάνω περιφερειακές ενότητες προβλέπεται, μεταξύ άλλων, η υποχρεωτική χρήση μάσκας σε εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους (μάσκα παντού), καθώς και η απαγόρευση της κυκλοφορίας από τις 12μιση μετά τα μεσάνυχτα μέχρι τις 5 το πρωί.

Σημειώνεται ότι η Αμοργός, λόγω παντελούς έλλειψης κρουσμάτων, κατεβαίνει από το επίπεδο 2, «κίτρινο», στο επίπεδο 1, «πράσινο». Τέλος, η Δράμα ανεβαίνει επίπεδο συναγερμού και περνάει από το επίπεδο 1, «πράσινο», στο επίπεδο 2, «κίτρινο».

Περισσότερες πληροφορίες για το επίπεδο συναγερμού που ισχύει σε κάθε περιοχή και τα αντίστοιχα μέτρα, διατίθενται στον σύνδεσμο: https://covid19.gov.gr/covid-map

Πηγή: ΑΜΠΕ

Προτεινόμενα για εσάς

Δημοφιλή