Βουλή: Επίθεση Δ. Κουτσούμπα σε ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ - «Στρατηγική σύμπλευση των δύο κομμάτων»

Κυριακή, 25 Οκτωβρίου 2020 19:40
UPD:19:46
INTIME NEWS/ΖΑΧΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ
A- A A+

Επίθεση σε ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ εξαπέλυσε από το βήμα της Βουλής ο Δημήτρης Κουτσούμπας, κάνοντας λόγο για στρατηγική σύμπλευση των δύο κομμάτων.

«Το έγκλημα σε βάρος των υπερχρεωμένων νοικοκυριών, των μικρών επαγγελματιών και αγροτών, εξελίσσεται εδώ και μια δεκαετία από τις κυβερνήσεις της ΝΔ και του ΣΥΡΙΖΑ, οι οποίες βήμα - βήμα προωθούσαν όλο και πιο αντιδραστικές ρυθμίσεις για να φορτώσουν την κρίση στις πλάτες του λαού», τόνισε στην ομιλία του ο γγ του ΚΚΕ.

Σημείωσε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ σχεδίασε το έγκλημα και η ΝΔ το ολοκλήρωσε με τον πτωχευτικό κώδικα που θέλει να το περάσει ως δεύτερη ευκαιρία, ενώ «πρόκειται για αίσχος», ενώ προσέθεσε πως «ο ΣΥΡΙΖΑ θεσμοθέτησε τους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς. Έκανε ιδιώνυμο αδίκημα τις διαμαρτυρίες απέναντι στους πλειστηριασμούς».

Αναφορικά με την επέκταση των χωρικών υδάτων στα 12 ναυτικά μίλια ο κ. Κουτσούμπας υ[πογράμμισε ότι «αποτελεί αναφαίρετο δικαίωμα της χώρας μας ωστόσο στην συγκεκριμένη συγκυρία μπορεί να περιπλέξει ακόμα περισσότερο την κατάσταση».

«Ο ένας χαρακτηρίζει εθνικισμό την άσκηση δικαιώματος, αφού η απαράδεκτη κυβερνητική θέση για τα 6 ναυτικά μίλια αφήνει περιθώρια και δίνει άλλοθι για το Oruc Reis, ενώ η καιροσκοπική θέση του ΣΥΡΙΖΑ τροφοδοτεί την κλιμάκωση της έντασης στην περιοχή. Η επέκταση στα 12 ναυτικά μίλια είναι δικαίωμα κάθε χώρας και ισχύει και για τη χώρα μας», ανέφερε.

Ο κ. Κουτσούμπας τόνισε πως το ΚΚΕ καταψηφίζει «στο πρόσωπο του υπ. Οικονομικών - συνυπεύθυνο και για το έγκλημα κατά της ΛΑΡΚΟ- καταψηφίζει συνολικά την πολιτική της κυβέρνησής της ΝΔ, όπως επίσης καταψηφίζει και εκείνα τα κόμματα, όπως ο ΣΥΡΙΖΑ, που προσχεδίασαν το έγκλημα, σε βάρος της λαϊκής κατοικίας και περιουσίας, το οποίο ολοκληρώνει η κυβέρνηση της ΝΔ με τον Πτωχευτικό Κώδικα».

naftemporiki.gr

Προτεινόμενα για εσάς

Δημοφιλή