Ιρλανδία: Έως έξι μήνες φυλακή για νυχτερινά πάρτι

Παρασκευή, 23 Οκτωβρίου 2020 23:25
UPD:23:27
REUTERS/Jason Cairnduff

Άδεια πόλη το Δουβλίνο μετά την επιβολή lockdown.

A- A A+

Άτομα που φιλοξενούν στον χώρο τους πάρτι κατά παράβαση του εθνικού lockdown της Ιρλανδίας αντιμετωπίζουν πιθανά πρόστιμα έως 2.500 ευρώ και έξι μήνες φυλάκιση σύμφωνα με τη νομοθεσία που ψηφίστηκε την Παρασκευή το βράδυ.

Η κυβέρνηση προχώρησε σε αυτό το βήμα αφού τα ολονύκτια πάρτι «κατηγορήθηκαν» ότι αύξησαν τα ποσοστά μόλυνσης από Covid-19 στην Ιρλανδία σε μια χώρα όπου οι περισσότερες παμπ έχουν κλείσει πριν από την Ημέρα του Αγίου Πατρικίου.

Η Ιρλανδία μπήκε στο δεύτερο lockdown της πανδημίας την Πέμπτη εν μέσω ενδείξεων ότι το σύστημα δοκιμών και ανίχνευσης πιέζεται από την αυξανόμενη ζήτηση. Το ιρλανδικό ποσοστό μόλυνσης ξεπερνά τα 300 άτομα ανά 100.000, περισσότερο από 100 φορές το ποσοστό τον Ιούνιο.

Η υπουργός Δικαιοσύνης Έλεν Μακέντι είπε ότι η αστυνομία χρειάζεται εξουσίες για να τιμωρήσει τους κατά συρροήν παραβάτες του lockdown, γεγονός που απαγορεύει τις επισκέψεις σε σπίτια άλλων ανθρώπων εκτός από σημαντικούς λόγους. Μετά από αρκετές ώρες συζήτησης, το νομοσχέδιο πέρασε, χωρίς τροποποίηση, με 85 ψήφους υπέρ και 53.

naftemporikigr με πληροφορίες από Politico

Προτεινόμενα για εσάς

Δημοφιλή