Αυστριακό γραμματόσημο σε χαρτί υγείας

Παρασκευή, 23 Οκτωβρίου 2020 19:07
REUTERS/LEONHARD FOEGER
A- A A+

Τα Αυστριακά Ταχυδρομεία συνδύασαν δύο όψεις της πανδημίας του νέου κορωνοϊού σε ένα πρωτότυπο γραμματόσημο, τυπωμένο σε… χαρτί τουαλέτας, το οποίο σε περίπτωση ανάγκης μπορεί να χρησιμοποιηθεί και για να εξακριβωθεί αν τηρούνται οι αποστάσεις.

REUTERS/LEONHARD FOEGER

Το «κορωνόσημο» στοιχίζει 2,75 ευρώ και έχει πλάτος 10 εκατοστά, δηλαδή το 1/10 του ενός μέτρου, της απόστασης που η κυβέρνηση συμβουλεύει τους πολίτες να τηρούν μεταξύ τους. Αυτό το ένα μέτρο συμβολίζεται στις διαφημιστικές εκστρατείες των αρχών από ένα μωρό ελεφαντάκι.

REUTERS/LEONHARD FOEGER

«Αν βάλετε 10 γραμματόσημα το ένα δίπλα στο άλλο, θα έχετε απόσταση ενός μέτρου συνολικά – ή το μήκος ενός μωρού ελέφαντα» ανέφερε η ταχυδρομική υπηρεσία στην ανακοίνωσή της. Το γελαστό ελεφαντάκι εικονίζεται επίσης πάνω στο γραμματόσημο.

REUTERS/LEONHARD FOEGER

Το πρωτότυπο γραμματόσημο είναι τυπωμένο σε χαρτί υγείας τριών φύλλων, παραπέμποντας στην έλλειψη αυτού του προϊόντος την άνοιξη, όταν οι Αυστριακοί έσπευδαν να κάνουν προμήθειες ενόψει της καραντίνας.

Δεν είναι η πρώτη φορά που τα αυστριακά ταχυδρομεία κάνουν χιούμορ με σοβαρά γεγονότα. Τον Ιανουάριο, με την ευκαιρία του Brexit, εξέδωσαν ένα γραμματόσημο στο οποίο η αρχική ημερομηνία αποχώρησης της Βρετανίας από την ΕΕ, η 29 Μαρτίου 2019, είχε διαγραφεί και αντικατασταθεί από κάτω με την ημερομηνία 31 Ιανουαρίου 2020.

REUTERS/LEONHARD FOEGER

Το «κορωνόσημο» θα πωλείται σε τιμή διπλάσια της αναγραφόμενης και τα επιπρόσθετα έσοδα θα διατεθούν για φιλανθρωπικούς σκοπούς.

Πηγές: ΑΜΠΕ, Reuters

Προτεινόμενα για εσάς

Δημοφιλή