Παύει το... 20-0 η Euroleague κι επαναπρογραμματίζει τους αγώνες

Τετάρτη, 14 Οκτωβρίου 2020 19:33
UPD:19:34
Eurokinissi Sports/ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ ΘΑΝΑΣΗΣ
A- A A+

Οι έντονες αντιδράσεις που προκλήθηκαν μετά τις συνεχόμενες αναβολές αγώνων της Euroleague, ανάγκασαν τη διοπργανώτρια αρχή να προχωρήσει σε μία νέα πρόταση αλλαγής του καταστατικού που αφορά τις νίκες με 20-0 μή, αλλιώς... στα χαρτιά.

Το... μπάχαλο δημιουργήθηκε μετά τις αποφάσεις που πάρθηκαν για τη μη διεξαγωγή των αγώνων της Ζενίτ Αγίας Πετρούπολης με Μπασκόνια και Βαλένθια, καθώς και αυτών της Βιλερμπάν με Παναθηναϊκό και Ερυθρό Αστέρας.

Ήδη, με βάση τον ειδικό κανονισμό που υπήρχε για τις περιπτώσεις που οι ομάδες δεν συμπλήρωναν οκτάδα για να παρατχθούν στο παρκέ εξαιτίας της πανδημίας, η Ζενίτ έχασε και τα δύο ματς... στα χαρτιά, ενώ το ίδιο θα γινόταν και με την Βιλερμπάν.

Το απόγευμα της Τετάρτης (14/10) η EuroLeague ανακοίνωσε ότι κατέθεσε πρόταση προς όλες τις ομάδες για αλλαγή του καταστατικού, προκειμένου να μην κρίνεται κανένας αγώνας... στα χαρτιά εξαιτίας της αδυναμίας μίας ομάδας να συμπληρώσει οκτάδα, ενώ ήταν «χτυπημένη» από τον κορωνοϊό.

Η πρόταση αφορά και τα ματς που δεν έχουν διεξαχθεί, αλλά και μελλοντικά με τυχόν παρόμοια προβλήματα που μπορεί να προκύψουν.

«Με βάση τα νέα δεδομένα και με στόχο να προστατεύσει τους συλλόγους όσο και την αξιοπιστία της διοργάνωσης, η EuroLegue Basketball θα προτείνει την τροποποίηση του άρθρου, που αφορά στις συνέπειες από μία τέτοια κατάσταση για τους αγώνες, που δεν μπόρεσαν να γίνουν εξαιτίας περιορισμών στα ταξίδια από τις τοπικές ή εθνικές αρχές.

Ως εκ τούτου, οι ομάδες που δεν ήταν σε θέση να κατεβάσουν οκτάδα επειδή είναι χτυπημένες από τον κορονοϊό, θα δουν τα αντίστοιχα αναβληθέντα παιχνίδια να επαναπρογραμματίζονται σε επόμενη ημερομηνία.

Οι υπάρχοντες κανονισμοί (μάξιμουμ τρεις αγώνες μπορούν να επαναπρογραμματιστούν) θα είναι ίδιοι με αυτούς που αφορούν στους ταξιδιωτικούς περιορισμούς.

Αν εγκριθεί, η τροποποίηση θα ισχύσει για όλους τους αγώνες που δεν είχαν ήδη γίνει λόγω αυτού του πράγματος, και θα δώσει στον CEO της EuroLeague τη δύναμη να τους επαναπρογραμματίσει σε επόμενη ημερομηνία» αναφέρει χαρακτηριστικά το απόσπασμα της ανακοίνωσης που εξέδωσε η διοργανώτρια αρχή.

Με πιο απλά λόγια: Όλοι οι αγώνες που δεν έγιναν ή, κρίθηκαν κατόπιν απόφασης του αθλητικού δικαστή της EuroLeague θα επαναπρογραμματιστούν.

Δηλαδή, τόσο οι δύο αναμετρήσεις της Ζενίτ με τη Βαλένθια και την Μπασκόνια, όσο κι ο αγώνας του Παναθηναϊκού με τη Βιλερμπάν, αλλά και αυτός της γαλλικής ομάδας με τον Ερυθρό Αστέρα που είναι προγραμματισμένος για το βράδυ της Πέμπτης (15/10).

Προτεινόμενα για εσάς

Αθλητικές Μεταδόσεις