Δήμος Αθηναίων: Πάνω από 2.300 απομακρύνσεις εγκαταλελειμμένων οχημάτων τον τελευταίο χρόνο

Τετάρτη, 14 Οκτωβρίου 2020 13:49
UPD:13:51
Gravanis Thomas
A- A A+

Ακόμα πιο εντατική γίνεται, σύμφωνα με τον δήμο Αθηναίων, η προσπάθειά του για την απελευθέρωση δημόσιου χώρου ο οποίος έχει καταληφθεί από παρατημένα για μεγάλο χρονικό διάστημα αυτοκίνητα και μοτοσυκλέτες, που μάλιστα σε αρκετές περιπτώσεις μετατρέπονται σε εστίες μόλυνσης, θέτοντας σε κίνδυνο τη δημόσια υγεία.

Οι άνθρωποι της Διεύθυνσης Καθαριότητας και Ανακύκλωσης έχουν αυξήσει τις δράσεις απομάκρυνσης οχημάτων που χαρακτηρίζονται ως εγκαταλελειμμένα, με στόχο να απελευθερώσουν όσο το δυνατόν περισσότερες θέσεις στάθμευσης, κυρίως σε πυκνοκατοικημένες περιοχές. Ταυτόχρονα δημιουργούνται καλύτερες συνθήκες προσβασιμότητας για όλους τους πολίτες.

Σύμφωνα με τη δημοτική Αρχή, σε καθημερινή βάση, και το Σαββατοκύριακο, τα συνεργεία της επιχειρούν σε όλες τις Δημοτικές Κοινότητες ώστε τα εγκαταλελειμμένα οχήματα να περιοριστούν στο ελάχιστο στην πόλη.

GRAVANIS THOMAS

Από τον Σεπτέμβριο του 2019 έχουν απομακρυνθεί από τις γειτονιές της Αθήνας 1.194 δίκυκλα και 1.126 αυτοκίνητα, δηλαδή συνολικά 2.320 οχήματα, δίνοντας σημαντική «ανάσα» στις γειτονιές και το κέντρο της Αθήνας τόσο για περπάτημα στα πεζοδρόμια, όσο και με θέσεις στάθμευσης που δημιουργούνται.

Ελεγκτές και καταγραφείς του δήμου Αθηναίων πραγματοποιούν ελέγχους κι αυτοψίες καθημερινά, και στις επτά Δημοτικές Κοινότητες, καταγράφοντας τα εγκαταλελειμμένα σε δρόμους και πεζοδρόμια οχήματα. Παράλληλα, οι πολίτες μπορούν να επικοινωνούν τηλεφωνικά με τον αριθμό 1595 ή και μέσω Διαδικτύου με την πλατφόρμα novoville, προκειμένου να ενημερώνουν τον δήμο Αθηναίων για εγκαταλελειμμένα δίκυκλα και αυτοκίνητα στην περιοχή τους.

«Έχουμε ήδη μπει στη διαδικασία να κλείσουμε μία μεγάλη πληγή που ταλαιπωρεί την Αθήνα εδώ και δεκαετίες. Η πρωτεύουσα έχει ανάγκη κάθε εκατοστό ελεύθερου χώρου, αλλά κι ακόμη περισσότερο, αυτήν την περίοδο, καθαριότητα. Είναι μία προσπάθεια που δεν σταματάει και γίνεται πράξη σε όλες τις γειτονιές της πόλης» δηλώνει ο δήμαρχος Αθηναίων, Κώστας Μπακογιάννης.

Προτεινόμενα για εσάς

Δημοφιλή