ΔΟΕ-ΟΛΜΕ: Διαμαρτυρία στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη

Παρασκευή, 09 Οκτωβρίου 2020 17:53
UPD:18:56
INTIME NEWS/ΖΑΧΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ
A- A A+

Σε έκτακτη παράσταση διαμαρτυρίας στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, σήμερα στις 6 το απόγευμα, καλεί η Διδασκαλική Ομοσπονδία Ελλάδος (ΔΟΕ) και η ΟΛΜΕ, τονίζοντας πως «η τρομοκρατία δεν θα περάσει!».

«Καταγγέλλουμε το όργιο της κρατικής καταστολής στη σημερινή συγκέντρωση έξω από το Υπουργείο Παιδείας απέναντι στους εκατοντάδες μαθητές, τους γονείς και τους εκπαιδευτικούς, που διεκδικούν υγειονομικά μέτρα για την ασφάλεια και την προστασία της υγείας στο σχολείο και την υπεράσπιση των μορφωτικών δικαιωμάτων των μαθητών» αναφέρει η ομοσπονδία.

Όπως υποστηρίζουν, η ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας «δεν αντέχει τον διάλογο, γι’ αυτό και αξιοποίησε, για μια ακόμα φορά, τη δράση μίας μεμονωμένης ομάδας που δεν έχει καμία σχέση ούτε με το μαθητικό, ούτε με το εκπαιδευτικό κίνημα. Με πλήθος χημικών και δακρυγόνων, με επιθέσεις ακόμα και μέσα στο προαύλιο του Mall και στον σταθμό του ηλεκτρικού, που έβαλαν σε κίνδυνο τη ζωή και την ασφάλεια ανήλικων μαθητών, η αστυνομία διέλυσε τη μαζική συγκέντρωση».

Σύμφωνα με τη ΔΟΕ και την ΟΛΜΕ, «η κυβέρνηση εντείνει την καταστολή και την τρομοκράτηση μαθητών και εκπαιδευτικών. Μετά τη συκοφάντηση και την "τιμωρία" με τις λεγόμενες "τηλε-απουσίες" όσων αγωνίζονται και συμμετέχουν στις κινητοποιήσεις, προχωρά στην ωμή βία».

Οι εκπαιδευτικοί δηλώνουν πως «θα παραμείνουμε δίπλα στους αγωνιζόμενους μαθητές μας. Τα αιτήματά τους είναι δίκαια, είναι και δικά μας αιτήματα. Δηλώνουμε ότι η τρομοκρατία της κυβέρνησης και το οργανωμένο σχέδιο συκοφάντησης των αγώνων δεν θα περάσει. Ξεκαθαρίζουμε στην κυβέρνηση ότι η προσπάθεια εκφοβισμού των μαθητών και των εκπαιδευτικών θα πέσει στο κενό.

Συνεχίζουμε δυναμικά τις κινητοποιήσεις μας. Κλιμακώνουμε με την πανδημοσιοϋπαλληλική απεργία στις 15 Οκτωβρίου» καταλήγουν ΔΟΕ και ΟΛΜΕ.

Προτεινόμενα για εσάς

Δημοφιλή