Εθελοντική αιμοδοσία στο ΑΠΘ στις 9 και 13 Οκτωβρίου

Τρίτη, 06 Οκτωβρίου 2020 14:43
UPD:14:47
INTIME NEWS/ΑΒΡΑΜΙΔΗΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ
A- A A+

Εθελοντική αιμοδοσία διοργανώνει την Παρασκευή 9 Οκτωβρίου και την Τρίτη 13 Οκτωβρίου 2020, από τις 9.00  έως τις 12.30, στην Αίθουσα Τελετών του ΑΠΘ, η επιτροπή Υγείας του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, επιχειρώντας να συμβάλει για μία ακόμη φορά στην ευαισθητοποίηση της Πανεπιστημιακής Κοινότητας στη δωρεά αίματος. 

«Το αίμα είναι ανθρώπινο αγαθό που ούτε παράγεται ούτε αντικαθίσταται και ο μόνος τρόπος εξεύρεσής του είναι μέσω της διαδικασίας της εθελοντικής αιμοδοσίας. Είναι μία πράξη  κοινωνικής ευαισθησίας, απαιτεί μόνο λίγα λεπτά από τον προσωπικό χρόνο, ενώ συμβάλλει  στην καλλιέργεια ενός πολιτισμού κοινωνικής αλληλεγγύης στον ευρύτερο χώρο στον οποίο κινούμαστε και δρούμε καθημερινά», σημειώνει η επιτροπή στην ανακοίνωσή της.  

Παράλληλα, στον χώρο διεξαγωγής της αιμοδοσίας, θα υπάρξει ενημέρωση από ειδικούς επιστήμονες για θέματα αιμοδοσίας, δωρεάς σώματος και οργάνων και γενικότερα για τις μεταμοσχεύσεις, με δυνατότητα δειγματοληψίας σιέλου για δωρεά μυελού των οστών. 

Όσοι/όσες επιθυμούν να αιμοδοτήσουν θα πρέπει  να γνωρίζουν τον ΑΜΚΑ, καθώς και να έχουν μαζί τους την αστυνομική τους ταυτότητα, ενώ δεν απαιτείται προηγουμένως να μην έχουν καταναλώσει γεύμα. 

naftemporiki.gr

Προτεινόμενα για εσάς

Δημοφιλή