Περιφέρεια Αττικής: Θα απαλλάξουμε το Λεκανοπέδιο από τη ντροπή της Φυλής

Κυριακή, 27 Σεπτεμβρίου 2020 16:57
UPD:17:03
INTIME NEWS/ΝΤΟΥΝΤΟΥΜΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ
A- A A+

Για «τεράστιες ευθύνες» των προηγούμενων διοικήσεων της περιφέρειας Αττικής, οι οποίες «επέτρεψαν τη διαιώνιση ενός οικολογικού και υγειονομικού εγκλήματος σε βάρος των πολιτών, με τη λειτουργία της μεγαλύτερης ανοιχτής χωματερής στη Φυλή», κάνει λόγο η περιφέρεια Αττικής, με αφορμή τη χθεσινοβραδινή πυρκαγιά στον ΧΥΤΑ.

Όπως σημειώνει, «στην καταστροφική αυτή πολιτική τους είχαν τη στήριξη προσώπων και συλλογικοτήτων, που σήμερα υποκριτικά τους καταγγέλλουν.

Σε αυτό το καταστροφικό γαϊτανάκι ανευθυνότητας και φθηνού λαϊκισμού, απαντάμε με ένα σύγχρονο σύστημα διαχείρισης των απορριμμάτων της Αττικής».

Η σημερινή διοίκηση της περιφέρειας τονίζει πως έχει δεσμευθεί ότι ως το 2025 θα έχει πάψει να λειτουργεί ο ΧΥΤΑ της Φυλής ως ανοικτή χωματερή.

«Το σχέδιο που έχουμε παρουσιάσει στους πολίτες προβλέπει την επιθετική προώθηση της ανακύκλωσης, την ξεχωριστή συλλογή βιοαποβλήτων, την ενημέρωση κι ευαισθητοποίηση των πολιτών, τη δημιουργία τριών μονάδων επεξεργασίας απορριμμάτων για τον Κεντρικό Τομέα της Αττικής, τον Πειραιά και τη Βορειοανατολική Αττική, καθώς και διαδημοτικές μονάδες επεξεργασίας βιοαποβλήτων.

Η χθεσινή πυρκαγιά στο ΧΥΤΑ επιβεβαιώνει ότι το σχέδιό μας πρέπει να προχωρήσει άμεσα για να απαλλαγούν το συντομότερο δυνατό οι πολίτες του Λεκανοπεδίου, από τη ντροπή της Φυλής».

Προτεινόμενα για εσάς

Δημοφιλή