Σε έκτακτη ανάγκη Πολιτικής Προστασίας Δ.Ε. Απολλωνίων Λευκάδας και δήμος Σοφάδων Καρδίτσας

Δευτέρα, 21 Σεπτεμβρίου 2020 18:10
UPD:18:13
www.civilprotection.gr/
A- A A+

Σε κατάσταση Έκτακτης Ανάγκης Πολιτικής Προστασίας κηρύσσονται η Δημοτική Ενότητα Απολλωνίων του δήμου Λευκάδας κι ο δήμος Σοφάδων της Περιφερειακής Ενότητας Καρδίτσας, για την αντιμετώπιση των εκτάκτων αναγκών και τη διαχείριση των συνεπειών που προέκυψαν την περασμένη Πέμπτη και Παρασκευή από τις ισχυρές βροχοπτώσεις και πλημμύρες.

Σχετική εντολή έδωσε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς, και απόφαση εξέδωσε ο γ.γ. Πολιτικής Προστασίας, Βασίλειος Παπαγεωργίου.

Η εν λόγω κήρυξη θα ισχύει από την ημερομηνία έναρξης της εκδήλωσης των φαινομένων και για έξι μήνες, δηλαδή έως και 18 Μαρτίου 2021.

Ειδικότερα, για τον δήμο Σοφάδων, υπενθυμίζεται ότι οι Κοινότητες Πασχαλίτσας και Γεφυρίων, καθώς και οι Κοινότητες Γραμματικού και Λεονταρίου είναι ήδη κηρυγμένες σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης πολιτικής προστασίας λόγω καταστροφών που προκλήθηκαν από έντονα καιρικά φαινόμενα τον περαμσένο Μάιο (21/5) και η εν λόγω κήρυξη παρατείνεται ομοίως έως και 18 Μαρτίου 2021 μετά και την εκδήλωση έντονων καταστροφικών φαινομένων την περασμένη Παρασκευή (ισχυρές βροχοπτώσεις).

Ανάλογη απόφαση ελήφθη και για τους δήμους Λαμιέων, Δομοκού στη Φθιώτιδα, και Αργιθέας Καρδίτσας.

Προτεινόμενα για εσάς

Δημοφιλή