Ειδική Κινητοποίηση Πολιτικής Προστασίας σε Ευρυτανία, Φθιώτιδα, Εύβοια, Βοιωτία

Κεφαλονιά, Ιθάκη, Ζάκυνθος σε κατάσταση Έκτακτης Ανάγκης Πολιτικής Προστασίας
Παρασκευή, 18 Σεπτεμβρίου 2020 19:23
UPD:19:30
INTIME NEWS/ © Intime p.a.
A- A A+

Σε κατάσταση Ειδικής Κινητοποίησης Πολιτικής Προστασίας κηρύχθηκαν οι περιφερειακές ενότητες Ευρυτανίας, Φθιώτιδας, Εύβοιας και Βοιωτίας, έως και αύριο, Σάββατο, λόγω σχετικής προειδοποίησης για τις περιοχές αυτές, για τον κυκλώνα «Ιανός».

Την εντολή αυτή, για την άμεση αντιμετώπιση των έκτακτων αναγκών και τη διαχείριση των συνεπειών που ενδέχεται να προκύψουν από την εκδήλωση των ακραίων καιρικών  φαινομένων που ήδη πλήττουν μεγάλο μέρος της χώρας, έδωσε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς, κι ακολούθησε απόφαση του γενικού γραμματέα Πολιτικής Προστασίας, Βασίλειου Παπαγεωργίου.

Κατά τον ίδιο τρόπο, κηρύσσονται σε κατάσταση Έκτακτης Ανάγκης Πολιτικής Προστασίας οι περιφερειακές ενότητες Κεφαλληνίας, Ιθάκης και Ζακύνθου, εκτός από την Κοινότητα Νυφίου του δήμου Αργοστολίου και τη Δημοτική Ενότητα Πυλάρου του δήμου Σάμης, για την αντιμετώπιση των εκτάκτων αναγκών και τη διαχείριση των συνεπειών που προέκυψαν από τα έντονα καιρικά φαινόμενα (έντονες βροχοπτώσεις, πλημμύρες) που εκδηλώθηκαν εκεί χθες.

Η εν λόγω κήρυξη θα ισχύει από την ημερομηνία έναρξης της εκδήλωσης των φαινομένων και για έξι μήνες, ήτοι έως και 17 Μαρτίου 2021.

Υπενθυμίζεται ότι η Κοινότητα Νυφίου του δήμου Αργοστολίου και η Δημοτική Ενότητα Πυλάρου του δήμου Σάμης είναι ήδη κηρυγμένες σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης πολιτικής προστασίας, λόγω καταστροφών που προκλήθηκαν από τα έντονα καιρικά φαινόμενα (ισχυρές βροχοπτώσεις) που εκδηλώθηκαν στις 3 και 4 Οκτωβρίου 2019 και θα βρίσκονται σε αυτή την κατάσταση έως 05-10-2020 και 06-10-2020, αντίστοιχα.

Προτεινόμενα για εσάς

Δημοφιλή