Στ. Πέτσας: Έτοιμοι για διάλογο εφόσον η αποκλιμάκωση δεν είναι προσχηματική

Πέμπτη, 17 Σεπτεμβρίου 2020 13:45
UPD:14:36
twitter/T.C. Millî Savunma Bakanlığı
A- A A+

Την πρόθεση της Ελλάδας να προσέλθει στο τραπέζι των διερευνητικών επαφών εφόσον η «η διάθεση αποκλιμάκωσης από πλευράς της Τουρκίας δεν είναι προσχηματική» εξέφρασε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας κατά την ενημέρωση των πολτικών συντακτώ. 

«Η απόσυρση του Oruc Reis είναι ένα πρώτο θετικό βήμα. Η αποκλιμάκωση όμως στο Αιγαίο και στη Μεσόγειο πρέπει να έχει συνέχεια και συνέπεια. Δεν γίνεται να διακηρύττεις ότι διαβουλεύεσαι και ταυτόχρονα να επιβουλεύεσαι. Ούτε να λες ότι συνομιλείς, την ώρα που συνεχίζεις να απειλείς», επανέλαβε. 

Σύμφωνα με τον κ. Πέτσα «η δική μας θέση υπήρξε ξεκάθαρη και παραμένει σταθερή. Ισχύει αυτό το οποίο έχει πει  πολλές φορές ο Πρωθυπουργός: ''Τέλος των προκλήσεων, αρχή των συζητήσεων»''. Εφόσον λοιπόν η διάθεση αποκλιμάκωσης από πλευράς της Τουρκίας δεν είναι προσχηματική, η Ελλάδα είναι έτοιμη να συνεχίσει τις διερευνητικές επαφές για την  οριοθέτηση των  θαλάσσιων ζωνών, από το σημείο που διεκόπησαν τον Μάρτιο του 2016 με υπαιτιότητα της Τουρκίας», κατέληξε. 

Προτεινόμενα για εσάς

Δημοφιλή