Ν. Ηλιόπουλος: Πρόταση άμεσης θωράκισης της κοινωνίας

Πέμπτη, 17 Σεπτεμβρίου 2020 10:12
UPD:14:40
INTIME NEWS/ΚΑΠΑΝΤΑΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ
A- A A+

Την κυβέρνηση κατηγόρησε ότι «παίζει στα ζάρια» τη δημόσια υγεία, ο εκπρόσωπος τύπου του «ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία» Νάσος Ηλιόπουλος, χθες το βράδυ σε συνέντευξή του στο «Κρήτη TV».

Παράλληλα, ο κ.Ηλιόπουλος δήλωσε ότι η παράταξη, καταθέτει πρόταξη εξόδου από την κρίση με προτεραιότητα τους τομείς της υγείας, παιδείας εργασίας αλλά και μικρομεσαίας επιχειρηματικότητας, ενώ ο πρόεδρος του «ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία» Αλ.Τσίπρας θα παρουσιάσει αναλυτικά την συγκεκριμένη πρόταση από το βήμα της ΔΕΘ το ερχόμενο σαββατοκύριακο.

"Κανένας Έλληνας πολίτης δεν περιμένει από εμάς μια στείρα κριτική της κυβέρνησης ή μια απλή περιγραφή της δυσκολίας που βιώνουμε. Ο ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία θα παρουσιάσει άμεσα μέτρα ώστε να θωρακίσουμε την ελληνική κοινωνία και τον λαό", δήλωσε χαρακτηριστικά.

Ειδικότερα, επέκρινε το γεγονός ότι η Ελλάδα είναι η μοναδική ευρωπαϊκή χώρα όπου η κυβέρνηση επιλέγει να μην δώσει μη επιστρεπτέες ενισχύσεις, αλλά ουσιαστικά παρέχει μόνο μορφές δανεισμού προς τις ΜμΕ, όταν το 60% εξ' αυτών δεν έχει πρόσβαση καν στις τράπεζες, ενώ υπογράμμισε πως με ευθύνη της κυβέρνησης Μητσοτάκη αυτή την εβδομάδα έγινε νόμος του κράτους η απλήρωτη εργασία. 

«Εμείς ζητάμε να επιδοτηθεί η εργασία -όχι οι αναστολές συμβάσεων, η εκ περιτροπής εργασία και η ανεργία», τόνισε. 

Όσον αφορά την πανδημία και τους χειρισμούς της κυβέρνησης, ο κ. Ηλιόπουλος άσκησε δριμεία κριτική στη ΝΔ και για τη διαχείριση της κρίσης, σημειώνοντας χαρακτηριστικά ότι σπατάλησε το χρόνο που κέρδισε η ελληνική κοινωνία, με την ατομική και κοινωνική υπευθυνότητα των συμπολιτών μας.

Σημείωσε δε ότι: «Πρώτη δουλειά που είχε να κάνει η κυβέρνηση Μητσοτάκη κατά το lockdown ήταν η ενίσχυση του ΕΣΥ, που δυστυχώς τώρα τρέχει με 5.000 λιγότερους εργαζομένους από πέρυσι, ενώ στην Αττική που έχουμε και το πιο έντονο πρόβλημα υπάρχουν μόνο 22 κενές κλίνες ΜΕΘ. Δεν είναι, επομένως, μόνο το πρόσφατο φιάσκο με τις μάσκες στα σχολεία που καταδεικνύει την αδυναμία της κυβέρνησης Μητσοτάκη, αλλά μια συνολική ανικανότητα και ανευθυνότητα που 'κουμπώνει' και με οικονομικές αδυναμίες».

Κατηγόρησε επίσης την κυβέρνηση ότι «παίζει στα ζάρια τη δημόσια υγεία», με την απόφαση να ανοίξει τα σχολεία με αυτόν τον τρόπο, ενώ δήλωσε ότι  υπάρχουν 20.000 λιγότεροι εκπαιδευτικοί σε σχέση με πέρυσι και τάξεις με περισσότερους μαθητές και κανένα τεστ.

Τέλος, ο Ν. Ηλιόπουλος αναφέρθηκε και στα ελληνοτουρκικά ζητήματα και στον τρόπο της εξωτερικής πολιτικής από πλευράς της κυβέρνησης, επικρίνοντας το ότι ο κ.Μητσοτάκης, επιλέγει να μην ενημερώσει τον ελληνικό λαό, αλλά και το σύνολο των πολιτικών δυνάμεων για τις συμφωνίες της με την Τουρκία, ενώ τόνισε χαρακτηριστικά ότι ο κόσμος έμαθε από το tweet του ΓΓ του ΝΑΤΟ. Κατηγόρησε επίσης την κυβέρνηση για διγλωσσία των στελεχών της ως προς τις τουρκικές παραβιάσεις.

Τέλος, ο κ. Ηλιόπουλος σημείωσε ότι δεν τίθεται θέμα εξωτερικής πολιτικής με κραυγές και περικεφαλαίες, ενώ υπογράμμισε ότι οι προτεραιότητες του «ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία», είναι τρείς. 

1. Υπεράσπιση των κυριαρχικών μας δικαιωμάτων, ανάλογη με τον τρόπο που πέτυχε την ακύρωση της προσπάθειας των τουρκικών ερευνών το 2018 η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ. 

2. Ενεργητική εξωτερική πολιτική, και όχι κυβέρνηση σε ρόλο 'παρακολουθητή', όπως έκανε η ΝΔ μέχρι το τουρκολιβυκό μνημόνιο. 

3. Διπλωματία, διάλογος, αποκλιμάκωση στη βάση του διεθνούς δικαίου, που είναι με το μέρος της Ελλάδας, με ορίζοντα τη Χάγη.

«Το ερώτημα είναι αν μπορούν τα εσωκομματικά της ΝΔ να αντέξουν αυτή την  πολιτική στρατηγική».  κατέληξε.

naftemporiki.gr

Προτεινόμενα για εσάς

Δημοφιλή