Λέσβος: Σε εξέλιξη αστυνομική επιχείρηση για την μεταφορά μεταναστών στο Καρά Τεπέ

Πέμπτη, 17 Σεπτεμβρίου 2020 08:22
UPD:10:44
INTIME NEWS/ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ
A- A A+

Σε εξέλιξη βρίσκεται επιχείρησης της Ελληνικής Αστυνομίας στη Λέσβο για την μεταφορά μεταναστών στη νέα προσωρινή δομή του Καρά Τεπέ. 

ΕΛΛΗΝΙΚΉ ΑΣΤΥΝΟΜΊΑ - HELLENIC POLICE

Σύμφωνα με την αστυνομία, πρόκειται για επιχείρηση για την προστασία της δημόσιας υγείας και με σαφές ανθρωπιστικό περιεχόμενο. 

Στην επιχείρηση, που παρακολουθούν οι υπουργοί Προστασίας του Πολίτη Μιχάλη Χρυσοχοΐδης και Μετανάστευσης και Ασύλου Νότη Μηταράκης, συμμετέχουν ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις μεταξύ των οποίων και 70 γυναίκες αστυνομικοί που μετακινήθηκαν ειδικά για τον σκοπό αυτό στη Μυτιλήνη από τη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση.

Μέχρι στιγμής η επιχείρηση διεξάγεται ομαλά με 450 μετανάστες να έχουν ήδη μεταφερθεί στο Καρά Τεπέ. Από αυτούς 250 έχουν ήδη εισέλθει στη δομή μετά τους σχετικούς υγειονομικούς και άλλους ελέγχους. Υπενθυμίζεται ότι η είσοδος στη δομή επιτρέπεται αφού πρώτα διενεργηθεί γρήγορο τεστ για κορωνοϊό. Οι υπόλοιποι 200 μετανάστες αναμένουν τα αποτελέσματα των εξετάσεών τους προτού εισέλθουν στη δομή. 

Παράλληλα, η ροή συνεχίζεται προς το Καρά Τεπέ συνεχίζεται κανονικά. 

Σημειώνεται ότι από μέρους της Αστυνομίας λαμβάνονται μεγάλα μέτρα προστασίας για τον κορωνοϊό. Οι αστυνομικοί επιχειρούν με ειδικές φόρμες προστασίας, ενώ τα ΜΑΤ -προς το παρόν και δεδομένου του ότι δεν υπάρχουν αντιδράσεις- παρακολουθούν την όλη διαδικασία από απόσταση.

Υπενθυμίζεται ότι οι πρόσφυγες και οι μετανάστες που έμειναν χωρίς στέγη έπειτα από την καταστροφή του ΚΥΤ στη Μόρια, δίσταζαν να προσέλθουν στη νέα δομή. 

naftemporiki.gr

Προτεινόμενα για εσάς

Δημοφιλή