ΚΥΑ: Προσωρινή αναστολή λειτουργίας ιδιωτικών επιχειρήσεων και άλλων χώρων συνάθροισης κοινού

Τετάρτη, 16 Σεπτεμβρίου 2020 12:32
UPD:12:42
REUETRS/Alessandro Garofalo
A- A A+

Την επιβολή των μέτρων της προσωρινής αναστολής λειτουργίας επιμέρους ιδιωτικών επιχειρήσεων και άλλων χώρων συνάθροισης κοινού, επισκεπτηρίων σε νοσοκομεία, κέντρα φροντίδας ηλικιωμένων και δομές ευάλωτων ομάδων, θρησκευτικών τελετών που πραγματοποιούνται μέσω της διενέργειας πομπής και των πανηγύρεων και άλλων αντίστοιχων δημόσιων ανοικτών εκδηλώσεων στο σύνολο της Επικράτειας, από την 16η.9.2020 έως και τις 30η.9.2020, για τον περιορισμό της διασποράς του κορωνοϊού προβλέπει Κοινή Υπουργική Απόφαση που δημοσιεύθηκε. 

Πιο συγκεκριμένα, η ΚΥΑ που οι υπουργοί Οικονομικών, Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Προστασίας του Πολίτη, Παιδείας και Θρησκευμάτων, Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Υγείας και Εσωτερικών. προβλέπει την προσωρινή αναστολή λειτουργίας στο σύνολο της Επικράτειας, των ιδιωτικών επιχειρήσεων  όπως Κέντρα Ανοιχτής Προστασίας Ηλικιωμένων (ΚΑΠΗ), Υπηρεσίες τυχερών παιχνιδιών τραπεζιού, . Υπηρεσίες χαρτοπαικτικής λέσχης, Υπηρεσίες ντισκοτέκ (χωρίς προσφορά ποτού η φαγητού), Υπηρεσίες οργάνωσης εμπορικών εκθέσεων και υπηρεσίες εκμετάλλευσης εκθεσιακών χώρων, Υπαίθριες οργανωμένες αγορές και Κυλικεία δημοτικών Κ.Α.Π.Η.

Η ΚΥΑ προβλέπει επίσης αναστολή επισκεπτηρίων σε νοσοκομεία, κέντρα φροντίδας ηλικιωμένων και δομές ευάλωτων ομάδων, αναστολή διεξαγωγής θρησκευτικών τελετών που πραγματοποιούνται μέσω της διενέργειας πομπής και προσωρινή απαγόρευση πανηγύρεων και άλλων αντίστοιχων δημόσιων ανοικτών εκδηλώσεων. 

Προτεινόμενα για εσάς

Δημοφιλή