Υπέρ της «διεθνοποίησης» του μεταναστευτικού η Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ 

Πέμπτη, 03 Σεπτεμβρίου 2020 23:17
UPD:23:17
INTIME NEWS/ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ
A- A A+

Την ανάγκη «διεθνοποίησης» της μεταναστευτικής κρίσης και επίδειξη αλληλεγγύης από τις ευρωπαϊκές χώρες και την παγκόσμια κοινότητα, επισήμαναν στις δηλώσεις τους ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, Νότης Μηταράκης και η βοηθός Ύπατου Αρμοστή του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες, Γκίλιαν Τριγκς, μετά το τέλος της σημερινής τους συνάντησης στο υπουργείο. Παράλληλα, υπογράμμισαν, πως η Ύπατη Αρμοστεία και η Ελλάδα θα συνεχίσουν να συνεργάζονται, όπως κάνουν όλα τα προηγούμενα χρόνια.

 Η κ. Τριγκς εξέφρασε την «ευγνωμοσύνη της», για το γεγονός ότι η Ελλάδα συνεχίζει τη διαδικασία απόδοσης ασύλου "με σεβασμό προς τους αιτούντες άσυλο", σε δύσκολους καιρούς, λόγω κορονοϊού και γεωπολιτικών συνθηκών. Επίσης, ευχαρίστησε την Ελλάδα για το ρόλο που έχει παίξει όλο αυτά τα χρόνια στο προσφυγικό και ιδιαίτερα για τις μεταγκαταστάσεις ασυνόδευτων ανηλίκων.

«Γνωρίζουμε, ότι πουθενά στον κόσμο μια χώρα δεν μπορεί μόνη της να σηκώσει το βάρος και την ευθύνη μεγάλου αριθμού αιτούντων άσυλο και προσφύγων, για αυτό η ευρωπαϊκή βοήθεια είναι επιτακτική», πρόσθεσε. 

Πηγή: ΑΜΠΕ
 

Προτεινόμενα για εσάς

Δημοφιλή