Οι αντιδράσεις των κομμάτων για το άνοιγμα των σχολείων τις 14/9

Τρίτη, 01 Σεπτεμβρίου 2020 21:41
MotionTeam/MOTION TEAM
A- A A+

Το άνοιγμα των σχολείων στις 14 Σεπτεμβρίου σχολίασαν τα κοινοβουλευτικά κόμματα.

Ειδικότερα, η ΕΠΕΚΕ Παιδείας του ΣΥΡΙΖΑ υποστηρίζει πως «σε επαναληπτικό μάθημα "παπαγαλίας" και σε τροπάριο στομφώδους κοινοτοπίας, επιδόθηκε σήμερα η υπουργός Παιδείας. Με μοναδικό νέο στοιχείο την προαναγγελθείσα μετάθεση κατά μία εβδομάδα της ημερομηνίας έναρξης των σχολείων».

Ο ΣΥΡΙΖΑ μιλά για «έξι μήνες απρονοησίας και έλλειψης προετοιμασίας, που δεν εγγυάται την ασφαλή έναρξη της σχολικής χρονιάς» και σημειώνει πως τα σχολεία, «που σύμφωνα με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο θα άνοιγαν στις 7 Σεπτεμβρίου, θα ανοίξουν τελικά στις 14 Σεπτεμβρίου για να αποφύγει η κυβέρνηση το πολιτικό φιάσκο με την προμήθεια των μασκών, που είναι αδύνατο να παραληφθούν εγκαίρως.

Μια εβδομάδα χαμένη, μόνον από τις παλινωδίες στο θέμα της μάσκας. Μια διαδικασία που θα μπορούσε να ξεκινήσει από την αρχή του καλοκαιριού. Το ίδιο γίνεται και με τα αντισηπτικά και τα υλικά καθαριότητας. Ανάλογες αποφάσεις της τελευταίας στιγμής, λαμβάνονται για τη στελέχωση των σχολείων, τη σχολική καθαριότητα, τα κυλικεία, την εξ αποστάσεως εκπαίδευση, την επιμόρφωση των εκπαιδευτικών».

Η αξιωματική αντιπολίτευση καταλογίζει στην κυβέρνηση «ερασιτεχνισμό παντού, απόλυτη έλλειψη σχεδιασμού και ανικανότητα σε δημόσια θέα. Η υποκρισία και η παραποίηση της πραγματικότητας περισσεύουν. Το είδαμε με τη φωτιά που κατέκαψε τις Μυκήνες. Το βλέπουμε με τις σημερινές ανακοινώσεις που μπορεί να πυροδοτήσουν επικίνδυνες εξελίξεις στα σχολεία...  Σε κάθε σχολείο, σε κάθε γειτονιά, η απαίτηση και ο αγώνας πρέπει να είναι υπέρ της διαφύλαξης της δημόσιας υγείας. Με τις ζωές των παιδιών μας δεν παίζουμε» αναφέρει η ΕΠΕΚΕ Παιδείας του ΣΥΡΙΖΑ.

Φ. Γεννηματά: 30 παιδιά στην τάξη με μάσκα και παγούρι

«Ο συνωστισμός στην τάξη επιβάλλεται τελικά κ. Μητσοτάκη» δηλώνει η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής, που μιλά για «ρίσκο για τα παιδιά και τους εκπαιδευτικούς».

«Και εδώ βλέποντας και κάνοντας, χωρίς σχέδιο, για το άνοιγμα των σχολείων. Τριάντα παιδιά στην τάξη με τη μάσκα και το παγούρι. Άριστα!» αναφέρει η Φώφη Γεννηματά.

ΚΚΕ: «Λάστιχο» τα υγειονομικά πρωτόκολλα

«Το παιχνίδι της κυβέρνησης με την ημερομηνία έναρξης της σχολικής χρονιάς εξυπηρετεί μόνο τη μετάθεση της συζήτησης απ’ το κεντρικό ζήτημα που δεν είναι άλλο από τις συνθήκες που ανοίγουν τα σχολεία, αφού αυτές δεν προσφέρουν ασφάλεια σε μαθητές και εκπαιδευτικούς» επισημαίνει το ΚΚΕ.

Θεωρεί πως οι εκπαιδευτικοί, οι γονείς και οι μαθητές έχουν διατυπώσει «δίκαια και ρεαλιστικά» αιτήματα για το πώς πρέπει να ανοίξουν τα σχολεία, «τα οποία αποτελούν και ξεκάθαρη απάντηση σε διάφορες μειοψηφικές αντιδραστικές απόψεις, που δεν έχουν άλλωστε καμία σχέση με τις διεκδικήσεις του κόσμου της εκπαίδευσης.

Η κυβέρνηση απορρίπτει αυτά τα αιτήματα επικαλούμενη προκλητικά το δημοσιονομικό βάρος - λες και ο λαός μας δεν πληρώνει για τη μόρφωση των παιδιών του- ενώ την ίδια στιγμή κάνει "λάστιχο" τα υγειονομικά πρωτόκολλα, που τον Μάη - σε λιγότερο βεβαρημένες επιδημιολογικά συνθήκες - παρουσίαζε ως αναγκαία».

Σύμφωνα με το Κομμουνιστικό Κόμμα, «αποδεικνύεται άλλη μια φορά ότι η κυβέρνηση αξιοποιεί διάφορες επιστημονικοφανείς θεωρίες για να πετάξει από πάνω της τις σοβαρές ευθύνες που έχει εξαιτίας της αντιλαϊκής και επικίνδυνης πολιτικής της.

Μετά και τις σημερινές ανακοινώσεις της για το άνοιγμα των σχολείων, εκπαιδευτικοί, γονείς, νέοι και νέες έχουν κάθε λόγο να βρεθούν σε κατάσταση αγωνιστικής ετοιμότητας, για να διεκδικήσουν τα αναγκαία μέτρα, να ελέγξουν αν και αυτές ακόμη οι διακηρύξεις της κυβέρνησης υλοποιούνται, αλλά και για να παλέψουν για ένα σχολείο με ουσιαστική ασφάλεια και μόρφωση» αναφέρει το ΚΚΕ.

Προτεινόμενα για εσάς

Δημοφιλή