Κορωνοϊός: Περισσότεροι από 150 έλεγχοι σε επιβάτες την Τρίτη στο λιμάνι του Πειραιά

Τρίτη, 18 Αυγούστου 2020 20:42
A- A A+

Πάνω από 150 δειγματοληπτικούς ελέγχους για λοίμωξη από τον ιό SARS COVID -2, σε επιβάτες που επέστρεψαν στην Αττική από τις διακοπές τους, διενήργησαν τηνΤρίτη τα ειδικά κλιμάκια Ιατρών και Νοσηλευτών της Περιφέρειας Αττικής και του ΙΣΑ τα οποία, με εντολή του Περιφερειάρχη Αττικής Γ. Πατούλη θα βρίσκονται σε μόνιμη βάση, καθημερινά, στο λιμάνι του Πειραιά.

Με εντολή του Περιφερειάρχη Αττικής, σε λειτουργία από το πρωί στο λιμάνι του Πειραιά, η μόνιμη δομή Ειδικών Ιατρών και Νοσηλευτών, οι οποίοι θα διενεργούν ελέγχους σε ταξιδιώτες που εμφανίζουν ύποπτα συμπτώματα-

Αναλυτικά, μέχρι και την Κυριακή, οι ώρες που θα βρίσκονται καθημερινά τα κλιμάκια, στον Πειραιά.

  • Αύριο Τετάρτη 19 Αυγούστου στις 14.40 μ.μ στην Πύλη Ε7 (Άφιξη Blue Star Patmos)
  • Την Πέμπτη 20 Αυγούστου στις 10.10 π.μ στην Πύλη Ε1 (Άφιξη Blue Star Chios)
  • Την Παρασκευή 21 Αυγούστου στις 14.40 μ.μ στην Πύλη Ε7 (Άφιξη Blue Star Patmos)
  • Το Σάββατο 22 Αυγούστου στις 14.40 μ.μ. στην Πύλη Ε7 (Άφιξη Blue Star Patmos)
  • Την Κυριακή 23 Αυγούστου στις 10.45 π.μ.στην Πύλη Ε1 (Άφιξη Blue Star Chios)

Οι έλεγχοι πραγματοποιούνται σε εθελοντική βάση, σε ταξιδιώτες με ύποπτα συμπτώματα για λοίμωξη από ιό SARS COVID -2, όπως πυρετός ή βήχας, με έμφαση σε αυτούς που επιστρέφουν από προορισμούς που κρίνονται ότι έχουν υψηλή επικινδυνότητα.

Τα αποτελέσματα θα αξιολογούνται από το Κέντρο Επιχειρήσεων της Περιφέρειας Αττικής – ΙΣΑ στο πλαίσιο της Στρατηγικής εκτίμησης της πορείας της Πανδημίας της λοίμωξης COVID – 19.


Σε δηλώσεις του ο κ. Πατούλης επισημαίνει τα εξής: «Θα κάνουμε όσους ελέγχους χρειαστεί, προκειμένου να συμβάλλουμε στοχευμένα στην αποτελεσματική προστασία των πολιτών και της Αττικής μας και αναλόγως να προσαρμόσουμε τις δράσεις μας το επόμενο διάστημα. Θέλω να ευχαριστήσω θερμά το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό που συμμετέχει, τους εθελοντές για την πολύτιμη συνδρομή τους αλλά και τις λιμενικές αρχές του Πειραιά για την αμέριστη βοήθεια και στήριξη στην προσπάθειά μας».

naftemporiki.gr

Προτεινόμενα για εσάς

Δημοφιλή