ΚΚΕ: Οι Κυβερνητικοι ισχυρισμοί και οι ψεύτικες προσδοκίες «τροφοδοτούν» την τουρκική επιθετικότητα

Παρασκευή, 14 Αυγούστου 2020 21:45
INTIME NEWS/ΜΠΑΜΠΟΥΚΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ
A- A A+

Δριμύτατη επίθεση κατά της Κυβέρνησης σχετικά με τους διπλωματικούς χειρισμούς της στην αυξανόμενη ελληνοτουρκική ένταση και τη διάψευση των προσδοκιών που είχε αφήσει να δημιουργηθούν από την έκτακτη Σύνοδο των Υπουργών Εξωτερικών της ΕΕ στη Βιέννη, εξέδωσε το ΚΚΕ.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του Κομμουνιστικού Κόμματος Ελλάδος:

«Οι κυβερνητικοί ισχυρισμοί και οι ψεύτικες προσδοκίες περί στήριξης της ΕΕ, μαζί με τα “ευχαριστώ” του Ν. Δένδια προς τον Μ. Πομπέο, αποτελούν πρόκληση για το λαό, αφού ΗΠΑ – ΝΑΤΟ, από κοινού με την ΕΕ, τροφοδοτούν την επιθετικότητα της Τουρκίας σύμφωνα με τα συμφέροντά τους.

Μάλιστα η κυβέρνηση αποκρύπτει το γεγονός ότι τα προβλήματα στην περιοχή και η όξυνση της τουρκικής επιθετικότητας ήταν υποβαθμισμένα στην ατζέντα της συνεδρίασης του Συμβουλίου Εξωτερικών Υποθέσεων της ΕΕ.

Οι λεγόμενες ισχυρές συμμαχίες που διαφημίζει η κυβέρνηση είναι η πηγή του προβλήματος, γιατί μεγαλώνουν την εμπλοκή της χώρας μας στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και οξύνουν την κλιμάκωση της έντασης στην περιοχή.

Μέσα από όλα αυτά τα κυβερνητικά «πήγαινε – έλα» και τη δήθεν “διπλωματική αντεπίθεση” προετοιμάζεται η οδυνηρή λύση της συνεκμετάλλευσης με δραστήριο ρόλο της Γερμανίας και τη Γαλλίας σε βάρος των κυριαρχικών δικαιωμάτων της χώρας μας. Γι’ αυτό ο λαός μας δεν πρέπει να δείξει καμιά εμπιστοσύνη στις επιλογές της κυβέρνησης, αλλά και των άλλων αστικών κομμάτων, οι οποίοι έχουν εναποθέσει την υπεράσπιση των κυριαρχικών δικαιωμάτων της χώρας μας αλλά και την ειρήνη στην περιοχή στο ΝΑΤΟ, στις ΗΠΑ και στις ΕΕ».

Πηγή: ΑΜΠΕ

Προτεινόμενα για εσάς

Δημοφιλή