Το φημισμένο θέατρο Καμπούκι ξεκίνησε παραστάσεις παρά την αύξηση κρουσμάτων

Κυριακή, 02 Αυγούστου 2020 04:08
A- A A+

Οι παραστάσεις του παραδοσιακού ιαπωνικού θεάτρου, του εμβληματικού Καμπούκι ξανάρχισαν έπειτα από παύση πέντε μηνών, λόγω του κορωνοϊού, με μουσικούς με μάσκες, ηθοποιούς σε αποστάσεις στη σκηνή και μόλις το ήμισυ των θέσεων.  

Η επαναλειτουργία του φημισμένου θεάτρου Καμπουκίζα που ακύρωσε όλες τις παραστάσεις του από το Μάρτιο, λόγω της ραγδαίας εξάπλωσης της πανδημίας, συμπίπτει με τη νέα αύξηση - ρεκόρ των κρουσμάτων στη χώρα του Ανατέλλοντος Ηλίου.

«Ξανανοίγουμε συμμορφούμενοι στις οδηγίες των λοιμωξιολόγων, δίνοντας προσοχή στην ασφάλεια του κοινού από τη στιγμή που μπαίνει στο χώρο μέχρι τη στιγμή που αποχωρεί» τόνισε σε συνέντευξη Τύπου ο διευθυντής του Καμπουκίζα, Γιοσιτάκα Χασιμότο.

Επί σκηνής, ο αριθμός των μουσικών είναι περιορισμένος και όλοι τους είναι υποχρεωμένοι να φορούν μαύρο υφασμάτινο κάλυμμα από τη μύτη έως το στήθος. Οι ηθοποιοί τηρούν τα επιβεβλημένα μέτρα κοινωνικής αποστασιοποίησης, στεκόμενοι πιο μακριά ο ένας από τον άλλο απ'ό,τι συνηθίζουν. Επιπλέον, για κάθε πράξη, ηθοποιοί και προσωπικό είναι διαφορετικοί, ώστε να περιορίζεται το δυνατόν περισσότερο η επαφή.

Στους θεατές που υποχρεούνται να φορούν μάσκες, γίνεται θερμομέτρηση κατά την είσοδό τους. Οι θέσεις που μεσολαβούν από εκείνες σε χρήση, είναι αποκλεισμένες με ταινίες ενώ το αμφιθέατρο απολυμαίνεται μεταξύ των διαλειμμάτων κάθε πράξης.   Παρότι η κατανάλωση τα γεύματα σε πακέτο παραμένει εδώ και χρόνια μια αγαπημένη συνήθεια στο Καμπούκι, προς το παρόν είναι απαγορευμένη.

Την Παρασκευή, το Τόκιο επιβεβαίωσε αριθμό ρεκόρ κρουσμάτων (463) με την κυβερνήτη, Γιουρίκο Κόικε να προειδοποιεί για ενδεχόμενη κήρυξη έκτακτης ανάγκης, στην περίπτωση που η κατάσταση επιδεινωθεί περαιτέρω.   Περίπου 1.000 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους από τον κορωνοϊό στην Ιαπωνία που μετρά και πάνω από 36.000 επιβεβαιωμένα κρούσματα.  

Προτεινόμενα για εσάς

Δημοφιλή