Ιταλία: Αντιδρά η Περιφέρεια Λομβαρδίας στα μέτρα της κυβέρνησης για τον κορωνοϊό

Σάββατο, 01 Αυγούστου 2020 22:36
UPD:22:39
REUTERS/REMO CASILLI
A- A A+

Τη χρήση μάσκας σε κλειστούς χώρους, με ιδιαίτερη αναφορά στα τρένα, για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού, καθιστά υποχρεωτική ο υπουργός Υγείας της Ιταλίας, απόφαση που βρίσκει εμπόδια από την Περιφέρεια Λομβαρδίας.

Ο Ιταλός υπουργός, παράλληλα, ζήτησε από τρεις σιδηροδρομικές εταιρείες να σεβαστούν και πάλι την ελάχιστη απόσταση του ενός μέτρου, την οποία κατήργησαν χθες.

«Η μάχη δεν έχει ακόμη κερδηθεί. Παραμένουν τρεις οι βασικοί κανόνες: η απόσταση ασφαλείας του ενός μέτρου, η χρήση μάσκας και το συχνό πλύσιμο των χεριών», δήλωσε ο Ρομπέρτο Σπεράντσα στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του δημόσιου καναλιού Rai Uno.

Προς το παρόν, όμως, η Περιφέρεια της Λομβαρδίας, με πρωτεύουσα το Μιλάνο, έκανε γνωστό ότι μέχρι να εξετάσει με προσοχή τη νέα απόφαση του υπουργού Υγείας, στα μέσα μεταφοράς οι πολίτες θα μπορούν να χρησιμοποιούν το 100% των καθισμάτων, ενώ όσοι μένουν όρθιοι, θα πρέπει να τηρούν την καθορισμένη απόσταση ασφαλείας.

Είναι σαφές, και λόγω της τελευταίας αυτής διάστασης απόψεων σχετικά με την εφαρμογή των μέτρων πρόληψης και προστασίας της δημόσιας υγείας, ότι η κυβέρνηση Κόντε έχει διαφορετική και πιο αυστηρή άποψη, σε σύγκριση με μέρος της τοπικής αυτοδιοίκησης της χώρας.

Πηγή: ΑΜΠΕ

Προτεινόμενα για εσάς

Δημοφιλή