Ουκρανία: Δυσοίωνες προβλέψεις για 4.000 θανάτους από κορωνοϊό

Σάββατο, 01 Αυγούστου 2020 16:44
UPD:16:49
REUTERS/Gleb Garanich
A- A A+

Η έξαρση της πανδημίας στην Ουκρανία μπορεί να ανεβάσει τον αριθμό των νεκρών από COVID-19 σε 4.000, αριθμό υπερδιπλάσιο από τον σημερινό απολογισμό, σύμφωνα με δηλώσεις αξιωματούχων στον τομέα της Υγείας, που μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων Interfax Ukraine.

Στις 29 Ιουλίου η Ουκρανία κατέγραψε αριθμό ρεκόρ 1.197 νέων κρουσμάτων και ρεκόρ νέων εισαγωγών στο νοσοκομείο, με τις αρχές να αποδίδουν την αύξηση αυτή στην ευρύτερη χρήση των μέσων μαζικής μεταφοράς και στις επισκέψεις σε εκκλησίες.

Σήμερα καταγράφηκαν 1.172 νέα κρούσματα, ενώ χθες 1.090. Η Ουκρανία έχει καταγράψει 71.056 κρούσματα κορωνοϊού από την έναρξη της πανδημίας, εκ των οποίων 1.709 θανάτους, ενώ 39.308 άνθρωποι ιάθηκαν.

Σύμφωνα με τον υφυπουργό Υγείας Βίκτορ Λιάσκο, τα προληπτικά μέτρα είναι ο μόνος τρόπος περιορισμού της εξάπλωσης του κορωνοϊού.

Οι Ουκρανοί εξακολουθούν να υποχρεούνται να φορούν μάσκα και να τηρούν τους κανόνες κοινωνικής αποστασιοποίησης σε εστιατόρια και δημόσιους χώρους παρότι η κυβέρνηση ανακοίνωσε την περασμένη εβδομάδα ότι, αν δικαιολογείται, θα επιτρέψει σε μεμονωμένες περιοχές να χαλαρώσουν τα περιοριστικά μέτρα.

Πηγή: Reuters

 

Προτεινόμενα για εσάς

Δημοφιλή