Κέρκυρα: Σε εξέλιξη μεγάλη πυρκαγιά στη χωματερή στο Τεμπλόνι

Παρασκευή, 31 Ιουλίου 2020 21:55
UPD:22:11
corfutvnews.gr
A- A A+

Επί ποδός βρίσκονται η Πυροσβεστική καθώς και οι υγειονομικές υπηρεσίες στην Κέρκυρα εξαιτίας της μεγάλης πυρκαγιάς που μαίνεται ανεξέλεγκτη από τις πέντε και μισή το απόγευμα της Παρασκευής στον Υγειονομικό Χώρο Ταφής, στην περιοχή Τεμπλόνι.

Η άτακτη συσσώρευση τεράστιου όγκου σκουπιδιών και άλλων εξαιρετικά εύφλεκτων και φθαρτών υλικών, σε συνδυασμό με τις ελλείψεις σε προσωπικό και τις υψηλές θερμοκρασίες που επικρατούν τις τελευταίες ημέρες σε όλη τη χώρα, είχαν ως συνέπεια την πρόκληση της φωτιάς και σαν άμεση συνέπεια την έκλυση στην ατμόσφαιρα μεγάλων ποσοτήτων τοξικών αερίων, εξαιρετικά επιβλαβών για τη δημόσια υγεία.

CORFU TV NEWS

Στην επιχείρηση κατάσβεσης της φωτιάς συμμετέχουν 18 πυροσβέστες, μία ομάδα πεζοπόρο, υδροφόρες και σκαπτικά μηχανήματα του Δήμου. 

Νωρίτερα, υπό έλεγχο τέθηκε η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε το πρωί της Παρασκευής στην Επίδαυρο. 

Επιπλέον από τις 6 το πρωί της Παρασκευής έως και τις 6 το απόγευμα εκδηλώθηκαν συνολικά 48 πυρκαγιές σε όλη τη χώρα.

Επίσης, σε μερική επιφυλακή θα παραμείνει καθ΄όλη τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου η Πυροσβεστική λόγω του πολύ μεγάλου κινδύνου πυρκαγιάς λόγω των ισχυρών ανέμων και υψηλών θερμοκρασιών που θα επικρατήσουν σε μεγάλο μέρος της χώρας, αλλά και το έκτακτο δελτίο πρόγνωσης της ΕΜΥ που προσβέπει ραγδαία επιδείνωση με καταιγίδες από το απόγευμα του Σαββάτου κυρίως σε Μακεδονία και Σποράδες.

naftemporiki.gr

Προτεινόμενα για εσάς

Δημοφιλή