Μέτρα για την αποφυγή του συνωστισμού στα ΜΜΜ

Παρασκευή, 31 Ιουλίου 2020 13:09
UPD:13:24
INTIME NEWS/ΤΖΑΜΑΡΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ
A- A A+

Σε ανάκληση των αδειών των εργαζομένων στα μέσα μαζικής μεταφοράς και σε αύξηση των δρομολογίων μετά τα φαινόμενα συνωστισμού προχωρά το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών.

Η απόφαση ήρθε έπειτα από τις εικόνες συνωστισμού των τελευταίων ημερών στα μέσα οι οποίες καλλιέργησαν έντονη ανησυχία στην κυβέρνηση, δεδομένου πάντα ότι στη χώρα μας καταγράφονται αυξημένα κρούσματα κορωνοϊού. Την απόφαση είχε προαναγγείλει το πρωί ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ και κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας, μιλώντας στην ΕΡΤ. Ο κ. Πέτσας εξήγησε ότι σε μεγάλο βαθμό η διασπορά του ιού οφείλεται στα ΜΜΜ και γι’ αυτό η κυβέρνηση είναι διαθέσιμη να πάρει επιπλέον μέτρα. 

Ειδικότερα, από χθες το βράδυ ξεκίνησε η ανάκληση αδειών του προσωπικού σε ΟΑΣΑ, ΣΤΑΣΥ και ΟΣΥ ενώ θα πυκνώσουν τα δρομολόγια σε όλα τα μέσα μαζικής μεταφοράς.

 Όπως αναφέρει το υπουργείο, «οι εικόνες των τελευταίων ημερών σε Μέσα Μαζικής Μεταφοράς μάς προβληματίζουν όλους και τα παράπονα πολιτών είναι δικαιολογημένα».

Ο υπουργός Κώστας Καραμανλής, όπως επισημαίνεται στην ανακοίνωση, είναι σε συνεχή συνεργασία με τις διοικήσεις των αρμόδιων φορέων και τους έχει ζητήσει να εξαντλήσουν κάθε δυνατότητα για να συντομεύσουν κατά πολύ οι χρονοαποστάσεις.
Αναλυτικά τα άμεσα μέτρα που ελήφθησαν είναι τα εξής:

-Από χτες το βράδυ ξεκίνησε ήδη ανάκληση αδειών του προσωπικού. Οι άδειες σε ΟΑΣΑ, ΣΤΑΣΥ και ΟΣΥ θα περιοριστούν στο 20% κατά τη διάρκεια του μηνός Αυγούστου.
-Οι φορείς θα εκτελούν από αύριο ειδικό προσαρμοσμένο πρόγραμμα ώστε να αυξηθούν οι συχνότητες στους συρμούς, τα λεωφορεία και τα τρόλεϊ και να διευκολυνθεί στο μέγιστο δυνατό η μετακίνηση του επιβατικού κοινού.
-Εντός της ημέρας ο ΟΑΣΑ θα εκδώσει ανακοίνωση με τις νέες χρονοαποστάσεις που θα ισχύουν για τον Αύγουστο.

Πάντως όπως αναφέρει το υπουργείο,  παρά τις δυσκολίες, οι  θερινές άδειες κινούνται ήδη στο μισό της περσινής περιόδου και οι συχνότητες πέραν των όποιων μεμονωμένων περιστατικών είναι καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους σταθερά βελτιωμένες σε σχέση με την αντίστοιχη περσινή περίοδο.

«Ευχαριστούμε τους εργαζόμενους για την προσπάθεια που καθημερινά καταβάλουν και το επιβατικό κοινό για την υπομονή που δείχνει. Ζητούμε την κατανόηση όλων για την ταλαιπωρία. Σε κάθε περίπτωση, υπενθυμίζουμε ότι πρέπει πάντα να τηρούνται τα μέτρα προφύλαξης – ιδίως η χρήση μάσκας – και οι οδηγίες των ειδικών. Σε αυτή την προσπάθεια είμαστε όλοι μαζί και όλοι πρέπει να δίνουμε τον καλύτερό μας εαυτό» υπογραμμίζει το υπουργείο Μεταφορών στην ανακοίνωησή του.

naftemporiki.gr

Προτεινόμενα για εσάς

Δημοφιλή