Ακριβότερο το εμβόλιο της Moderna από εκείνο των Pfizer - BioNTech

Τετάρτη, 29 Ιουλίου 2020 22:44
UPD:22:46
REUTERS/Dado Ruvic
A- A A+

Η Moderna Inc σχεδιάζει να τιμολογήσει τη διπλή δόση του εμβολίου της τουλάχιστον κατά 11 δολάρια ακριβότερα, από το εμβόλιο των εταιριών Pfizer Inc και BioNTech.

Η Moderna Inc σχεδιάζει να τιμολογήσει το εμβόλιο της κατά του κορωνοϊού μεταξύ 50 και 60 δολαρίων ανά διπλή δόση εμβολίου, με την τιμή αυτή να είναι τουλάχιστον κατά 11 δολάρια ακριβότερη από το εμβόλιο των Pfizer Inc και BioNTech, όπως ανέφερε χθες σε δημοσίευμά της, η εφημερίδα «The Financial Times,» επικαλούμενη ανώνυμες πηγές.

Η προτεινόμενη τιμή, διπλής δόσης του εμβολίου από τη Moderna προς τις κυβερνήσεις είναι αυξημένη συγκρινόμενη με την τιμή των 39 δολαρίων ανά διπλή δόση του εμβολίου της Pfizer Inc και της γερμανικής BioNTech, όπως προβλέπει η συμφωνία μεταξύ των δύο εταιριών και της αμερικανικής κυβέρνησης.

Αναλυτές της αγοράς φαρμάκων δήλωσαν ότι η συμφωνία της Pfizer και της BioNTech, οικονομικού ύψους 2 δισεκατομμυρίων δολαρίων για την κάλυψη 50 εκατομμυρίων ασθενών, η οποία συναρτάται με την τελική έγκριση του προϊόντος, είναι πιθανό να πιέσει και άλλους παραγωγούς εμβολίων κατά του κορωνοϊού να καθορίσουν παρόμοια επίπεδα τιμών.

Πηγή: ΑΜΠΕ, Reuters
 

Προτεινόμενα για εσάς

Δημοφιλή