Δ. Κουτσούμπας: Καμία εμπιστοσύνη στις επιλογές της κυβέρνησης στην εξωτερική πολιτική

Παρασκευή, 24 Ιουλίου 2020 11:49
UPD:11:52
INTIME NEWS/ΖΑΧΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ
A- A A+

Ο ελληνικός λαός δεν πρέπει να δείξει καμία εμπιστοσύνη στις επιλογές της κυβέρνησης, αλλά και των άλλων αστικών κομμάτων, οι οποίοι έχουν εναποθέσει την ασφάλεια, την ειρήνη σε όλη αυτή την περιοχή σε όλους αυτούς που έχουν δημιουργήσει τα προβλήματα στα κυριαρχικά δικαιώματα της χώρας μας, με τις συγκρούσεις, τους έντονους ανταγωνισμούς στη περιοχή, που δεν είναι άλλοι από την ΕΕ, από το ΝΑΤΟ, από τις ΗΠΑ, δήλωσε, αμέσως μετά τη συνάντηση με τον πρωθυπουργό, ο γραμματέας της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας.

Όπως είπε, σε αυτές τις δύσκολες ώρες, θέλουμε ξανά να εκφράσουμε τη συμπαράστασή μας στους στρατευμένους νέους μας, στα μόνιμα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων της χώρας, στους φαντάρους που βρίσκονται πραγματικά μέσα σε μια δύσκολη κατάσταση και έχουν να αντιμετωπίσουν πάρα πολλά σημαντικά προβλήματα.

Σχετικά με την πρόσφατη Σύνοδο Κορυφής, ο κ. Κουτσούμπας σημείωσε πως εξέφρασε την αντίθεση και τις εκτιμήσεις του ΚΚΕ όσον αφορά τις επιχορηγήσεις και τα δάνεια, «τα οποία πάλι θα πλήξουν το λαϊκό εισόδημα, θα παρθούν μέτρα ενάντια στα λαϊκά στρώματα, στους εργαζόμενους της χώρας μας. Μιλάμε για μνημόνια διαρκείας, μιλάμε στην ουσία για νέα μνημονιακά μέτρα, έστω και αν βαφτίζονται μεταρρυθμίσεις, αναδιαρθρώσεις, που ακούγονται όμορφα στα αυτιά».

Ο γραμματέας του ΚΚΕ έθεσε στον πρωθυπουργό κια ορισμένα άλλα «άμεσα ζητήματα που επείγει η επίλυσή τους». Το πρώτο, όπως είπε, αφορά τους ναυτικούς, τους ναυτεργάτες που πρέπει να επαναπατριστούν. Λόγω της πανδημίας, είναι μήνες τώρα σε λιμάνια και αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα αυτοί και οι οικογένειές τους. Επίσης αυτό το ζήτημα δημιουργεί και το πρόβλημα να μη μπαρκάρουν οι ναυτεργάτες που βρίσκονται εδώ και να βρίσκονται πλέον μαζικά στην ανεργία, να μη μπορούν να επιβιώσουν και άρα πρέπει η κυβέρνηση να δει ένα τουλάχιστον στοιχειώδες επίδομα για να μπορούν να επιβιώσουν, επισήμανε.

Το δεύτερο ζήτημα που έθεσε, μετά και τη συνάντησή του χθες με την Επιτροπή των Συνταξιούχων Βορειοηπειρωτών, των ομογενών από την Αλβανία, είναι ότι πρέπει να προχωρήσει η προεκλογική δέσμευση για κατάργηση του άρθρου 7 του νόμου Κατρούγκαλου, «που ουσιαστικά βάζει σοβαρά εμπόδια στο να παίρνουν την εθνική σύνταξη που δικαιούνται οι ομογενείς από την Αλβανία, ενώ ταυτόχρονα η κυβέρνηση της ΝΔ δεν έχει προχωρήσει στην υλοποίηση του νόμου -που ψήφισε η προηγούμενη κυβέρνηση- και προβλέπει για τους υπερήλικες ομογενείς από την Αλβανία να παίρνουν ένα επίδομα».

Τέλος, ο κ. Κουτσούμπας αναφέρθηκε τόσο στο θέμα των πρώην εργαζομένων στην «Ελευθεροτυπία», όσο και στην πρόταση νόμου του ΚΚΕ για την ανακούφιση των λαϊκών νοικοκυριών, «οι οποίοι βρίσκονται σε πολύ άσχημη κατάσταση αυτή τη στιγμή, που προβλέπει μείωση χρεών, μείωση τόκων δανείων κλπ, έτσι ώστε να υπάρχει μια στοιχειώδης ανακούφιση».

Προτεινόμενα για εσάς

Δημοφιλή