Έφτασαν οι πρώτοι Βρετανοί στο «Ελ. Βενιζέλος»

Πέμπτη, 16 Ιουλίου 2020 14:56
UPD:15:00
INTIME NEWS/Image Photo Services
A- A A+

Την ώρα που αυστηροποιούνται οι έλεγχοι στη χώρα μας και αυξάνονται οι ανησυχίες από τα αυξημένα κρούσματα κορωνοϊού των τελευταίων ημερών, η Ελλάδα άνοιξε χθες την τις πύλες των αεροδρομίων της για υποδεχθούν ξανά απευθείας πτήσεις από το Ηνωμένο Βασίλειο.

Αρκετά αεροδρόμια, όπως της Κέρκυρας, της Ζακύνθου, της Ρόδου και του Ηρακλείου, υποδέχτηκαν χθες τους πρώτους Βρετανούς τουρίστες, ενώ το αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος», υποδέχεται σήμερα τους πρώτους επιβάτες από τη Βρετανία με έξι απευθείας προγραμματισμένες πτήσεις κατά τη διάρκεια της ημέρας και μία αναμένεται να αφιχθεί στις 00:25.

Να αναφερθεί πως ήδη έχουν αφιχθεί οι δυο πρώτες πτήσεις, (σύνολο επιβατών 320), η πρώτη στις 11:20 με την αεροπορική εταιρεία Easyjet, η δεύτερη στις 12:50 με την Wizzair, και αναμένονται στις 17:40 και στις 19:00 από την British Airways και στις 17:50 και 22:10 από την Aegean Airlines. Στα περιφερειακά αεροδρόμια της χώρας μας σήμερα αναμένονται 18 πτήσεις από τη Μεγάλη Βρετανία.

Σημειώνεται, ότι οι επιβάτες που φτάνουν από τη Βρετανία στην Ελλάδα υπόκεινται σε στοχευμένους δειγματοληπτικούς ελέγχους, με βάση τα δεδομένα που προκύπτουν από τη συμπλήρωση της φόρμας PLF.

Σημειώνεται ότι το Ηνωμένο Βασίλειο αποτελεί τη δεύτερη μεγαλύτερη χώρα προέλευσης για την ελληνική τουριστική βιομηχανία και είναι ιδιαίτερης σημασίας για την πορεία της φετινής σεζόν. Η σημασία της βρετανικής αγοράς για την Ελλάδα αποτυπώνεται στις εισπράξεις από το Ηνωμένο Βασίλειο, οι οποίες για το 2019 σημείωσαν άνοδο κατά 32,4% και διαμορφώθηκαν στα 2,56 δισ. ευρώ, με την ταξιδιωτική κίνηση από τη Βρετανία να καταγράφει αύξηση κατά 18,9% και να διαμορφώνεται στους 3,5 εκατ. ταξιδιώτες.

Πηγή: naftemporiki.gr με πληροφορίες και από ΑΜΠΕ

Προτεινόμενα για εσάς

Δημοφιλή