Ιερά Σύνοδος: Να αποκατασταθεί και να μη μετατραπεί σε τζαμί η Αγιά Σοφιά

Δευτέρα, 13 Ιουλίου 2020 16:52
INTIME NEWS/ΚΟΤΣΙΡΕΑΣ ΗΛΙΑΣ
A- A A+

Tην απογοήτευση, την έντονη διαμαρτυρία και τον προβληματισμό της για την μετατροπή του Ι.Ν. της Αγίας Σοφίας, « Της Μεγάλης Εκκλησίας των Ορθοδόξων στην Κωνσταντινούπολη», όπως χαρακτηριστικά αναφέρει, σε μουσουλμανικό τέμενος (τζαμί) και σε τόπο προσευχής της ισλαμικής θρησκείας, εκφράζει με ανακοίνωσή της η Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος.

Επιπρόσθετα, μεταξύ άλλων, επισημαίνει ότι «Ο σεβασμός στον χαρακτήρα και στα διδάγματα που διαμηνύει ανά τους αιώνες το Χριστιανικό αυτό Μνημείο επιβάλλει την αφύπνιση και την εγρήγορση ολόκληρου του πνευματικού κόσμου, των Χριστιανικών Ομολογιών και λοιπών Εκκλησιών, των Κυβερνήσεων και των Διεθνών Οργανισμών που υπερασπίζονται την ειρήνη, την συνύπαρξη και την συνεργασία μεταξύ των Λαών, των Πολιτισμών και των Θρησκειών με σκοπό να ανακληθεί μια τοιούτου είδους μετατροπή.

Τέλος, η Εκκλησία τη Ελλάδος σκοπεύει να καλέσει σύσσωμη την  Παγκόσμια Κοινότητα να συσπειρωθεί πίσω από την Προστασία της Αγίας Σοφίας και την ολοκλήρωση της αποκατάστασης του με σκοπό, όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση της η Ιερά Σύνοδος, «την απόδοσή του στην ορθή χρήση του».

Πηγή: AΜΠΕ

 

Προτεινόμενα για εσάς

Δημοφιλή