«Restart» στη διεύρυνση του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία

Σάββατο, 27 Ιουνίου 2020 17:05
UPD:17:29
ΑΠΕ-ΜΠΕ/Παντελής Σαίτας
A- A A+

Η πορεία προς το συνέδριο και οι πρόσφατες πολιτικές εξελίξεις, βρέθηκαν στο επίκεντρο των ομιλιών των μελών της Κεντρικής Επιτροπής Ανασυγκρότησης του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία.  

Λαμβάνοντας το λόγο μετά τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα, ο Θανάσης Θεοχαρόπουλος, πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς, άσκησε σκληρή κριτική στη ΝΔ, τονίζοντας παράλληλα την ανάγκη να γίνει «restart» στη διεύρυνση του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία.

«Η ΝΔ είναι προσκολημμένη στο μοντέλο της χρεωκοπίας. Δεν έχει καταλάβει τίποτα από τους λόγους της κρίσης» σημείωσε, κατηγορώντας την κυβέρνηση, ότι όχι μόνο "αδυνατεί" να αντιμετωπίσει την κρίση, αλλά την βλέπει ως «ευκαιρία για να «αναδιαρθρώσει την ελληνική οικονομία προς όφελος των λίγων». Μιλώντας για την διαδικασία διεύρυνσης του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία, δήλωσε πως «χάσαμε χρόνο» και πως «δεν έχει ανοίξει όπως θα έπρεπε το κόμμα». 

INTIME NEWS/ΤΖΑΜΑΡΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ
Ευκ. Τσακαλώτος: Κρίση δημοκρατίας

Για «κρίση δημοκρατίας» που προστίθεται στην τριπλή κρίση «οικονομική, υγειονομική, κλιματική» έκανε λόγο ο Ευκλείδης Τσακαλώτος, υποστηρίζοντας την ανάγκη να υπάρξει καθημερινή πάλη με τον παραγοντισμό και το πελατειακό κράτος. «Ξέρουμε τι είναι η δεξιά και ξέρουμε τι γίνεται και ότι δεν έχει καμία σχέση με την κριτική που μας ασκούν» σημείωσε, ενώ υπογράμμισε πως «ζούμε σε μία χώρα που ο οποιοσδήποτε μπορεί να ηχογραφήσει, ο οποιοσδήποτε μπορεί να απειλήσει ότι θα δημοσιεύσει αυτήν την ηχογράφηση, ο οποιοσδήποτ μπορεί να επιλέξει πότε θα δημοσιεύσει την ηχογράφηση». Ο ίδιος δήλωσε περήφανος για την αυστηρή κριτική του κόσμου της αριστεράς, σημειώνοντας πως οποιαδήποτε κριτική και «παλιές πρακτικές» είναι καλοδεχούμενη. 

INTIME NEWS/ΤΖΑΜΑΡΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ
Π. Σκουρλέτης:

«Kανένας δεν αρνήθηκε ποτέ την ανάγκη διεύρυνσης, μετεξέλιξης, διεύρυνσης», υπογράμμισε ο γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ, Πάνος Σκουρλέτης, σημειώνοντας πως «δεν πρέπει να κολλάμε στις λέξεις». Πρέπει να αξιοποιήσουμε τις πιο καλές παραδόσεις της αριστεράς, συνέχισε. 

INTIME NEWS/ΤΖΑΜΑΡΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ
Ν. Παππάς: Προσπάθεια διεύρυνσης

Την ανάγκη να ενταθεί η προσπάθεια διεύρυνσης και ανασυγκρότησης του κόμματος υπογράμμισε ο Νίκος Παππάς, παραδεχόμενος ότι δεν έχει επιτευχθεί μέχρι στιγμής. Ο ίδιος επισήμανε ότι αυτό το κόμμα πρέπει να κάνει ατομική και συλλογική αυτοκριτική, ακόμα και "για το παραμικρό, αν ξέφυγε μια κουβέντα". Είμαι περήφανος που υπηρετώ με αυτόν τον πύχη αξιών την αριστερά, τόνισε, και δήλωσε πως «δεν πρέπει να επιτρέψουμε να κουνάνε το δάχτυλο αυτοί που πετάνε τα εκατομμύρια δεξιά-αριστερά σαν αλογόμυγες». 

INTIME NEWS/ΤΖΑΜΑΡΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ
Ν. Φίλης: Δεν μπορεί να επαναληφθεί το '89

Στην αναφορά του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα στο «βρώμικο 89» αναφέρθηκε ο Νίκος Φίλης, δηλώνοντας ότι «δεν μπορούμε να λέμε ότι μπορεί να επαναληφθεί το '89», καθώς είναι «άλλοι οι πρωταγωνιστές», «άλλα τα διακυβεύματα», «άλλη η ιστορία της αριστεράς. Η αριστερά υπήρξε δύναμη κάθαρσης τότε. Όχι δύναμη συνενοχής», επισήμανε.  

INTIME NEWS/ΤΖΑΜΑΡΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ
Π. Πολάκης: Δικαίωση για Novartis

Ο Παύλος Πολάκης αναφέρθηκε με τη σειρά του και αυτός στις τελευταίες εξελίξεις, αφήνοντας αιχμές για τα μέσα ενημέρωσης. «Κάποιοι μιλάνε με όρους ουδετερότητας και βάζουν στο ίδιο ζύγι τα υπαρκτά σκάνδαλα που πήγαμε εμείς στη Δικαιοσύνη, με τη σκανδαλολογία και τη λασπολογία που εκτοξεύει ο υπόκοσμος του μαρινακιστάν και του κουρτακιστάν», είπε χαρακτηριστικά. Εκανε λόγο για «πλήρη δικαίωση» των ενεργειών του ΣΥΡΙΖΑ σε ό,τι αφορά τη Novartis. «Δεν γίνεται να μας πυροβολεί ο εχθρός με καλάσνικοφ και εμείς να κρατάμε το βασιλικό του ηθικού πλεονεκτήματος», κατέληξε.  

Πηγή: ΑΜΠΕ

Προτεινόμενα για εσάς

Δημοφιλή