Κίνα: 12 κρούσματα νέου κορωνοϊού σε 24 ώρες

Τετάρτη, 24 Ιουνίου 2020 07:35
UPD:08:02
REUTERS/CARLOS GARCIA RAWLINS
A- A A+

Συνολικά 12 νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα μόλυνσης από τον SARS-CoV-2 καταγράφηκαν στην ηπειρωτική Κίνα το περασμένο 24ωρο, όπως ανακοίνωσε η Εθνική Επιτροπή Υγείας, διευκρινίζοντας ότι σε εννέα περιπτώσεις η μετάδοση έγινε στην κοινότητα και οι υπόλοιπες τρεις ήταν «εισαγόμενα» κρούσματα (κατά την ορολογία του κινεζικού υπουργείου Υγείας όταν αναφέρεται σε ταξιδιώτες που φθάνουν μολυσμένοι στην κινεζική επικράτεια από το εσωτερικό).

Επτά κρούσματα εγχώριας μετάδοσης εντοπίστηκαν στην πρωτεύουσα Πεκίνο και δύο στην επαρχία Χεμπέι. Δεν αναφέρθηκε κανένας θάνατος εξαιτίας της COVID-19.

Μέχρι χθες τα μεσάνυχτα ο αριθμός των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων μόλυνσης ανερχόταν σε 83.340 στην ηπειρωτική Κίνα, εκ των οποίων νοσηλεύονται 368, οι 12 σε σοβαρή ως κρίσιμη κατάσταση. Ο αριθμός των νεκρών εξαιτίας της COVID-19 παραμένει αμετάβλητος, στους 4.634.

Στο Πεκίνο, όπου οι αρχές έχουν λάβει αυστηρά μέτρα για να αντιμετωπίσουν την εμφάνιση εστίας μόλυνσης σε αχανή χονδρική αγορά τροφίμων, έχουν διαγνωστεί συνολικά 256 επιβεβαιωμένες περιπτώσεις μόλυνσης από τον SARS-CoV-2 μετά τον εντοπισμό του πρώτου κρούσματος, την 11η Ιουνίου.

Πηγές: ΑΜΠΕ, Xinhua

Προτεινόμενα για εσάςΔημοφιλή