Ιταλία: Λιγότεροι θάνατοι από κορωνοϊό από τις αρχές Μαρτίου

Κυριακή, 21 Ιουνίου 2020 20:08
UPD:20:15
REUTERS/FABRIZIO BENSCH
A- A A+

Με γοργό ρυθμό συνεχίζεται συνεχίζεται η μείωση του αριθμού των θανάτων στην Ιταλία από τον νέο κορωνοϊό, ενώ το τελευταίο 24ωρο καταγράφηκαν οι λιγότεροι θάνατοι από τις 2 Μαρτίου.

Ειδικότερα, το τελευταίο εικοσιτετράωρο καταγράφηκαν 224 νέα κρούσματα, 24 ασθενείς έχασαν την ζωή τους και 440 άνθρωποι έγιναν αρνητικοί στον ιό.

Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων κορωνοϊού στην Ιταλία, βάσει του επίσημου υπολογισμού, είναι σήμερα 238.499. Οι νεκροί έφτασαν τους 34.634. Παράλληλα, 182.893 άνθρωποι έχουν ιαθεί.

EURONEWS

Σε σχέση με χθες τα κρούσματα παρουσιάζουν μείωση, καθώς νόσησαν 38 λιγότεροι άνθρωποι. Οι θάνατοι μειώθηκαν κατά 25 ενώ οι θεραπευμένοι μειώθηκαν, επίσης, κατά 106.

Πρέπει να ληφθεί υπόψη, βέβαια, ότι σε ορισμένες περιπτώσεις, η καταγραφή των κρουσμάτων και των ανθρώπων που υπέκυψαν από τη νόσο τα προηγούμενα Σαββατοκύριακα ήταν σε ορισμένες περιφέρειες της χώρας ελλιπής.

Ο Ιταλός υπουργός Υγείας Ρομπέρτο Σπεράντσα, τέλος, δήλωσε ότι πρόκειται να ζητήσει την άποψη Ιταλών επιστημόνων σχετικά με το - όπως υποστηρίζει ο Παγκόσμιος Υγείας - όταν οι ασθενείς δεν παρουσιάζουν επί τρεις ημέρες συμπτώματα του ιού, μπορούν να βγαίνουν από την απομόνωση χωρίς να είναι ανάγκη πλέον να πραγματοποιείται ειδικό τεστ.

Πηγή: ΑΜΠΕ

Προτεινόμενα για εσάςΔημοφιλή