ΚΚΕ: Για τις μεγάλες εταιρείες και όχι τις μικρές επιχειρήσεις προορίζονται τα χρήματα από το Ταμείο Ανάκαμψης

Παρασκευή, 19 Ιουνίου 2020 20:00
UPD:20:00
INTIME NEWS/ΣΥΝΕΡΓΑΤΗΣ
A- A A+

Στους μεγάλους επιχειρηματικούς εμπόρους και όχι τις μικρομεσαίες και ατομικές επιχειρήσεις πρόκειται να κατευθυνθούν τα χρήματα που θα πάρει η Ελλάδα από το Ταμείο Ανάκαμψης της Ε.Ε. . Αυτό προβλέπει το ΚΚΕ σε ανακοίνωση που εξέδωσε, σχολιάζοντας τα αποτελέσματα της Συνόδου Κορυφής των 27 κρατών - μελών της Ένωσης, στις Βρυξέλλες. 

Αναλυτικά η ανακοίνωση του Κομμουνιστικού Κόμματος Ελλάδος :

   «Ανεξάρτητα απ' την όποια μελλοντική κατάληξη στην ΕΕ για το Ταμείο Ανάκαμψης, το σίγουρο είναι ότι τα χρηματοδοτικά πακέτα, με όποια μορφή, θα κατευθυνθούν για τη στήριξη των μεγάλων ομίλων σε μια σειρά κλάδους, ενώ το "μάρμαρο" θα κληθούν να το πληρώσουν πάλι οι λαοί» επισημαίνει το ΚΚΕ σε σχόλιο του «για τη Σύνοδο Κορυφής & το Ταμείο Ανάκαμψης».

   «Αυτό προκύπτει σαφώς απ' την πρόταση της Κομισιόν που παραπέμπει στα Ευρωπαϊκά Εξάμηνα, δηλαδή τα μνημόνια διαρκείας της ΕΕ, στην επιτάχυνση των μεταρρυθμίσεων, δηλαδή της αντιλαϊκής ατζέντας που διαμορφώθηκε πριν την πανδημία, καθώς και στην αύξηση των ιδίων πόρων που θα χρηματοδοτηθούν απ' τις λαϊκές τσέπες. Είναι αυτό που κυνικά παραδέχτηκε ο υπ. Οικονομικών, πως δεν υπάρχει "τζάμπα γεύμα" στην ΕΕ» τονίζει το ΚΚΕ

size="4" face="Verdana">, καταλήγοντας στο σχόλιο του:

   «Οι εξελίξεις αυτές δεν εκθέτουν μόνο την κυβέρνηση της ΝΔ, αλλά και τα άλλα κόμματα, ΣΥΡΙΖΑ, ΚΙΝΑΛ κά που "μ' ένα στόμα μια φωνή" επικροτούν το Ταμείο Ανάκαμψης, παραπλανώντας τον ελληνικό λαό για τους κερδισμένους και τους χαμένους αυτού του Ταμείου»..

ΠΗΓΗ: ΑΜΠΕ

 

 

Προτεινόμενα για εσάς

Δημοφιλή