Επιστολή Ράσφορντ στην αγγλική κυβέρνηση για την παιδική φτώχεια

Δευτέρα, 15 Ιουνίου 2020 13:21
UPD:13:24
REUTERS/Phil Noble
A- A A+

Ο Άγγλος διεθνής επιθετικός της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, Μάρκους Ράσφορντ, με επιστολή προς τη βρετανική κυβέρνηση την καλεί να συνειδητοποιήσει τα προβλήματα πολλών φτωχών οικογενειών και πάνω απ΄ όλα το γεγονός ότι πολλά παιδιά έμειναν χωρίς κουπόνια γεύματος, με το κλείσιμο των σχολείων λόγω της πανδημίας.

«Καταλάβετέ το: χωρίς την καλοσύνη και τη γενναιοδωρία της κοινότητάς μου, δεν θα υπήρχε ο Ράσφορντ που βλέπετε σήμερα, ένας 22χρονος ο οποίος έκανε καριέρα στο άθλημα που αγαπάει», αναφέρει -μεταξύ άλλων- ο άσος της Γιουνάιτεντ.

Στη συνέχεια, κάνει αναδρομή στα παιδικά χρόνια του κι επισημαίνει ότι «το Γουέμπλεϊ θα μπορούσε να γεμίσει δύο φορές με παιδιά που αναγκάστηκαν να χάσουν τα γεύματα κατά τη διάρκεια της πανδημίας, λόγω της φτώχειας των οικογενειών τους. Υπάρχουν περίπου 200.000 απ΄ αυτά [...] Πριν από δέκα χρόνια ήμουν ένα απ΄ αυτά».

Και συνεχίζει, αφού κάνει γνωστή τη συνεργασία του με το πρακτορείο διανομής τροφίμων Fare Share: «Η τροφική φτώχεια είναι μια πολύ σοβαρή πανδημία στην Αγγλία και μπορεί να εκτείνεται σε γενιές αν δεν γίνει τίποτα. Από μια τάξη 30 παιδιών, τα 9 ζουν σε συνθήκες φτώχειας και η κατάσταση αναμένεται να επιδεινωθεί έως το 2022. Αυτή είναι η Αγγλία το 2020».

Για να καταλήξει: «Δεν θα ήμουν δίκαιος με τον εαυτό μου και μ΄ αυτούς της οικογένειας και της κοινότητάς μου αν δεν ήμουν εδώ για να ζητήσω βοήθεια. Σας ενθαρρύνω να δείξετε ανθρωπιά και να εγγυηθείτε δωρεάν κουπόνια γεύματος κατά τη διάρκεια των καλοκαιρινών διακοπών».

Προτεινόμενα για εσάςΑθλητικές Μεταδόσεις