Παγκόσμια Ημέρα Αρχείων με μια διαφορετική ξενάγηση

Τρίτη, 09 Ιουνίου 2020 02:48
UPD:02:48
A- A A+

Η Διεύθυνση Διαχείρισης Εθνικού Αρχείου Μνημείων (ΔΔΕΑΜ) της Γενικής Διεύθυνσης Αρχαιοτήτων και Πολιτιστικής Κληρονομιάς (ΓΔΑΠΚ) του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού συμμετέχει στον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Αρχείων στις 9 Ιουνίου 2020, με έναν διαφορετικό τρόπο, λόγω της πανδημίας.

Οι επισκέπτες του Ιστορικού Αρχείου Αρχαιοτήτων και Αναστηλώσεων έχουν την ευκαιρία μέσα από δύο οπτικοακουστικά βίντεο 

α) να ταξιδέψουν στον περιπετειώδη βίο του Ιστορικού Αρχείου, να ξεναγηθούν στους χώρους του και να έρθουν σε επαφή με τα αρχειακά τεκμήρια που φυλάσσονται σε αυτό, και

β) να γνωρίσουν τις πρακτικές συντήρησης και αποκατάστασης του παλαιού χαρτώου υλικού που εφαρμόζουν οι εξειδικευμένοι συντηρητές χάρτου στο εργαστήριο του Ιστορικού Αρχείου. 

Τα βίντεο είναι διαθέσιμα μέσω του επίσημου καναλιού του ΥΠΠΟΑ στο YouTube https://www.youtube.com/channel/UCHbv1zHdljxGvkHeV3tERtw

Η 9η Ιουνίου καθιερώθηκε ως Παγκόσμια Ημέρα Αρχείων, το 2007, από το Διεθνές Συμβούλιο Αρχείων. Ο βασικός στόχος του εορτασμού αυτής της ημέρας είναι να ευαισθητοποιήσει το κοινό για τη σημασία και τον ρόλο των αρχείων, να προβάλει το έργο των αρχειακών φορέων, τον πλούτο των συλλογών τους και να καλλιεργήσει την αρχειακή συνείδηση.

naftemporiki.gr

Προτεινόμενα για εσάς

Δημοφιλή